Al Gore si tento týden na Světovém ekonomickém fóru v Davosu vyzkoušel svůj performativní Greta mód. (Foto: WEF / Youtube)

Bývalý viceprezident a demokratický kandidát na prezidenta, který byl již v 90. letech na stránkách deníku The Washington Post označen za „velmi nudného“ a za člověka s „přirozeně strnulou, dřevěnou osobností“, se během panelu otázek a odpovědí na chvíli (a velmi nešikovně) pokusil o režim klimatické aktivistické bestie.

Tento týden se pokusil o „Gretinu chvilku“ a zbavil se své pověstné strnulosti, což vyústilo v nevázanou řeč, v níž tvrdil, že emise uhlíku a skleníkové plyny zadržují „tolik tepla navíc, kolik by se uvolnilo, kdyby na Zemi každý den vybuchlo 600 000 atomových bomb hirošimské třídy“.

Správně, slyšeli jste správně… šest set tisíc hirošimských bomb každý den – podle jeho bizarní tirády, která podle něj dále „vaří oceány“ a vytváří „dešťové bomby“ a „atmosférické řeky“, což má za následek miliony „klimatických uprchlíků“.

„Očekává se, že počet klimatických uprchlíků dosáhne v tomto století jedné miliardy“… řekl, než se věnoval „xenofobii“, která se přitom kvůli „hirošimským bombám“ nějakým způsobem rozpoutala ve světě.

Příště by snad Gore mohl zinscenovat vlastní zatčení na protestu proti klimatu přímo po boku svého hrdiny.

Pak možná, jen možná, bude opět relevantní – jak si zjevně tak zoufale přeje.

Mezitím jsou davoské elity zaměstnány rozdmýcháváním skutečné války…

Zdroj: zerohedge.com