Středomořská migrační krize je podle starosty italského města na frontové linii této invaze „genocidou“. „Zažíváme genocidu a Evropané riskují, že za ni budou do několika let bráni k odpovědnosti,“ řekl ve čtvrtek starosta Palerma Leoluca Orlando, když mluvil o těch asi 1 800 lidech, o nichž je známo, že při pokusech dostat se na člunech do Evropy zemřeli. The Local referuje, že Orlando chce, aby Evropa usnadnila žadatelům o azyl, aby si zažádali o statut uprchlíků mimo EU, a ne aby to ztěžovala. Jakmile by dostali osvědčení, tak by do tohoto bloku vstoupili legálně, místo aby museli svůj osud svěřovat do rukou pašeráků lidí.


„Kdyby Syřané pocházející ze země ve válce dostali okamžitě právo na statut uprchlíka, tak proč by se jim mělo bránit opatřit si letenku např. z Istanbulu do Paříže, a nutit je, aby jezdili přes Libyi a Středozemní moře?“ ptal se.

Orlandovo město je na severozápadě Sicílie. Za posledních 12 měsíců se muselo potýkat s čím dál větší částí z těch skoro 60 000 lidí, kteří do Itálie dorazili na útěku před násilím na Středním východě a v subsaharské Africe.

Podle posledních čísel od Mezinárodní organizace pro migraci v roce 2015 v Evropě už přistálo 102 000 migrantů. Z nich 54 660 migrantů po plavbě přes Středozemní moře dorazilo do Itálie téměř výlučně z míst vyplutí v Libyi, zatímco 46 150 jich dorazilo do Řecka, a ti vypluli převážně z Turecka.

„Příběhy vyprávěné přeživšími, kterým se podařilo dostat se na Sicílii, připomínají svědectví vyprávěná přeživšími koncentrační tábory v Dachau a v Auschwitzu,“ řekl Orlando.

Orlando byl v Římě na schůzce mezi ministerským předsedou Matteo Renzim a regionálními šéfy této země na slyšení týkajícím se ubytování pro migranty poté, co hlavně oblasti bohatého severu řekly, že odmítají vzít jakékoliv další migranty.

Renzi volal po „etickém a rozumném“ řešení problému, přičemž říkal, že o uprchlíky je nutno se postarat, zatímco ekonomičtí migranti se musí rychle vyhostit – aniž by přesně vysvětlil, jak tato země urychlí proces jejich identifikace.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: breitbart.com