Americká armáda narazila na „nečekané těžkosti“ při přesunu obrněné techniky z Německa do Polska, píše The Wall Street Journal. Podle informace ze zdrojů tohoto listu bylo několik vozidel poškozeno na cestě z německého přístavu Bremerhaven do Polska: vrazila totiž do mostů, které byly nižší, než vojáci předpokládali. Pět vozidel zůstalo v Německu. Armádní velení nenašlo zatím bezpečný způsob jejich přepravy.


Kromě toho dorazilo několik amerických tanků do Evropy s vybitými akumulátory, oznámil velitel americké armády v Evropě generálporučík Ben Hodges. Uznal rovněž, že Washington nedisponuje dostačující informací o infrastruktuře v členských zemích NATO, které patřily dříve do sovětského bloku, a poukázal na nutnost „obnovit opěrné body" na východě Evropy.

USA přesunují do Východní Evropy 87 tanků M1 Abrams, 144 BVP M2 Bradley, 18 samohybných houfnic M109 Paladin a 4 tisíce vojáků na podporu operace Atlantické odhodlání (Atlantic Resolve). Manévry jsou zaměřeny na potenciální zdržování Ruska.

Zdroj:  wsj.com, snews.com

Loading…