Trumpova administrativa zavedla mediální zatmění na Agenturu ochrany životního prostředí (EPA) a podle AP zakázala personálu udílet nové kontrakty nebo granty. Emaily poslané zaměstnanci EPA od páteční inaugurace Donalda Trumpa revidované Associated Press upřesňují konkrétní zákazy zakazující tisková prohlášení, aktualizace blogů nebo vystavování této agentury na sociálních médiích. V pondělí ohlásil Huffington Post, že granty EPA byly zmrazeny s tím, že zaměstnanci této agentury mají o této záležitosti zakázáno mluvit. Memorandum nařizující mediální zatmění je vystaveno níže.


The Hill cituje Myrona Ebella, který vede přebírání EPA Trumpem, jak potvrdil zmrazení pro ProPublica. „Zkouší tyto věci zmrazit, aby zajistili, že se nestane nic, o čem nechtějí, aby se stalo, takže žádné připravované regulace, kontrakty, granty, najímání zaměstnanců, neboť chtějí zajistit, že si nejdříve všechno prověří,“ řekl ProPublica Ebell.

Trump jako ředitele EPA vybral ministra spravedlnosti Oklahomy Scotta Pruitta, který často tuto agenturu napadal u soudu.

Trumpova administrativa údajně řekla ministerstvu vnitra, aby přes víkend zastavilo i tweety ze svých účtů poté, co twitterový účet Služby národních parků re-tweetnul příspěvek o velikosti davů na Trumpově páteční inauguraci. Agentura jeho účet v sobotu vrátila.

Jako součást „dočasného suspendování“ všech nových business aktivit tohoto ministerstva Trumpovou administrativou EPA nařídili, aby zastavila všechny kontrakty, granty a mezi-agenturní smlouvy, které musí počkat na revizi včetně vydávání úkolů nebo pracovních určení kontraktorům EPA. Tyto příkazy budou podle očekávání mít na celonárodní aktivity EPA okamžitý značný dopad.




Loading...