Posádky lodí vojenského námořnictva Ruska u pobřeží Sýrie vytahují z moře plovoucí těla civilistů popravených teroristy, hlavně žen a dětí, informoval v pondělí RIA Novosti očitý svědek, člen posádky jedné z lodí. „Posádky lodí pravidelně vyzvedávají v pobřežních oblastech na severu Sýrie těla zvěrsky zabitých civilistů teroristy, jedná se hlavně o ženy a děti. Vyzvedávají je a přiváží je do Tartu, aby byly pohřbeni podle muslimských tradic," řekl zdroj agentury.


Podle jeho slov syrská vláda několikrát prosila ruské námořníky vyplout na moře, aby vyzvedli těla obětí teroristů.

„Naposled vyzvedla loď na palubu více než 10 těl. Bylo to přibližně 200 mil severně od Tartu. Těla nenesla známky ran od kulek, všechny oběti byly zabity chladnými zbraněmi," řekl očitý svědek.

Velkou část severní Sýrie kontroluje takzvaná umírněná opozice a radikální skupiny IS a Fronty an-Nusra. Rusko opakovaně obviňovalo USA z toho, že spolu s pomocí sil umírněné opozice v Sýrii Washington podporuje teroristickou organizaci Fronta an-Nusra.

Tisková mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Ruska Maria Zacharovová prohlásila, že USA se mylně domnívají, že Frontu an-Nusra je možné zkrotit, nelze si ale pohrávat s těmi, kdo vyznává terorismus.