Společnosti ve Vietnamu do garnátů vstřikují doplňky, aby zvýšily prodeje. Vietnam je jedním z 5 největších exportérů garnátů, kteří jsou nejkonzumovanějším mořským živočichem planety. Vypadá to ovšem, že v těchto dnech je jídlo nebezpečnější, než kdy jindy… Tato společnost do metabolismu vpravila 30 chemikálií. Tyto chemikálie se vstříknou do středu ocasu tygřího garnáta. 1 kilogramu napumpovaných tygřích garnátů se zvedne hmotnost na 1,15 – 1,20 kg. Garnát navíc vypadá čerstvěji, čímž se jeho cena zvedne. Každý den nakupuji asi 30-50 kg garnátů.


Přepis videa:

Poté, co se napumpují těmi látkami, dodají se exportní společnosti s mořskými plody v Cam Mau. Musím to dělat, protože to dělají všichni místní dodavatelé. Podle vlastníka je to chemikálie „CMC“ z Číny. Na balení se uvádí, že výrobek byl vyroben v Číně.

CMC se rozpouští ve vodě, čímž se tuhý materiál přetvoří na cosi vypadajícího takhle. Dává se to do mixéru, dokud to nezačne být měkké a kluzké. Toto je konečný produkt, který se pumpuje do garnátů.

Tato látka se dává do kontejneru, pak se použije vysokotlaký kompresor, aby to vtlačil do všech pump. Vymačkané to vypadá nějak takto. Tato látka se trubičkou vstříkne do každého garnáta. Materiál vstříknutý do garnáta je obvykle nějaký mix želatiny, glukózy a CMC. Ale nikdo prakticky neví, co je to vlastně to CMC. ( lze dohledat na Wikipedii)