Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clinton, když byla ještě ministryní zahraničí, chtěla údajně zakladatele Wikileaks Juliana Assange dostat dronem. Podle True Pundit byla Clintonová a ministerstvo zahraničí pod tlakem, aby ještě v měsících před tím, než tato vynašečská stránka vydala ohromnou hromadu 250 000 diplomatických depeší od roku 1966 do roku 2010 přezdívanou CableGate, Assangeho a Wikileaks umlčely. 


„Copak bychom toho chlapa nemohli prostě dostat dronem?“ ptala se podle neidentifikovaných zdrojů z ministerstva zahraničí.

Poté, co to bylo v neděli vydáno True Pundit, vystavila v pondělí WikiLeaks odkaz na tento článek na svůj oficiální twitterový účet spolu se snímkem obrazovky článku.

Clintonová a ministerstvo zahraničí konaly spoustu porad k prodiskutování toho, co by se s Assangem a jeho stránkou mělo udělat, ještě před tím, než ta stránka odhalila děsivá vojenská tajemství o válce v Afghánistánu a Iráku a ta hromada dokumentů byla teprve slibovaná. Ministerstvo bylo pod tlakem jak od Bílého domu, tak od cizích vlád, aby WikiLeaks nějak umlčelo.

True Pundit hlásí, že lidé v zasedačce s Clintonovou se 23. listopadu 2010 chechtali jejím komentářům, dokud jim nedošlo, že tehdejší ministryně zahraničí to myslí vážně. Clintonová údajně zuřila a o Assangovi mluvila jako o „měkkém cíli“.