Západní zpravodajské služby se i nadále snaží používat ruské nevládní organizace a nepolitická sdružení s cílem zdiskreditovat vládu a destabilizovat situaci v Rusku, ruského prezidenta. „Plánují se akce pro období nadcházejících volebních kampaní v letech 2016-2018,“ řekl ve vystoupení na kolegiu FSB (Federální bezpečnostní služby). „Opakuji, že jsme připraveni k dialogu s opozicí, budeme pokračovat v partnerství s občanskou společností a vždy naslouchat těm, kteří věcně kritizují některé jednání či opomenutí vlády na všech úrovních … Ale nemá smysl vstoupit do diskuse s těmi, kteří pracují na zakázku ze zahraničí, v zájmu ne vlastní, ale cizí země,“ řekl Putin.


Proto, zdůraznil, bude i nadále věnovat pozornost cizím zdrojům financování nevládních organizací, kontrolovat zákonnost jejich cíle a praktické činnosti“.

Ruský prezident také informoval o pokroku v práci ruské kontrarozvědky v uplynulém roce.

„Během speciální operace zabránila aktivitám 52 kádrových zaměstnanců a 290 agentů zahraničních zvláštních služeb,“ řekl představitel státu.

V tomto ohledu, zdůraznil prezident, je důležité zlepšit systém ochrany informací, které tvoří státní tajemství, aby se zabránilo úniku informací o vývoji vojenské organizace a plánech mobilizace, průmyslové a obranné technice v Rusku.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: P. Rejf

    Zdroj: interfax.ru