Výsledky klinického výzkumu ukázaly, že téměř 70% Američanů užívá antibiotika následované antidepresivy a opiátovými léky. Co je na celé situaci nejhorší, je fakt, že všechna antibiotika jsou dávkována ve zbytečně velkém množství, takže se bakterie postupně obrní a léčba je nemožná. To je asi nejnebezpečnější věc, která se těchto léčiv týká. Dokonce i WHO volá po změně a chce nastolit konec době antibiotik. Toto je první důvod, proč se antibiotikům vyhýbat. Pravdou zůstává, že enormně pomohla vývoji moderní medicíny, ale už je načase hledat jiné alternativní možnosti léčby.


Zde je dalších 8 odrazujících důvodů, proč se antibiotikům vyhnout:

 

8 DALŠÍCH DŮVODŮ PROČ NEBRAT ANTIBIOTIKA

1. KOLITID A

Podle články publikovaného Fox News v r. 2011 vědci objevili spojení mezi antibiotiky a zánětem tlustého střeva. Bakterie obsažená v antibioticích vypouští toxiny, které narušují stěnu tlustého střeva.

Možná není náhodou, že za posledních 50 let se se rostoucím používáním antibiotik zvyšuje i počet nemocných Crohnovou chorobou. Dokonce existuje i vědecká teorie, pocházející z Německa, která stojí za tím, že Crohnova choroba je ve skutečnosti mutací bakterie způsobené antibiotiky.

2. POŠKOZENÍ JATER

Nová studie publikovaná v deníku “Gastroenterologie“ upozornila na to, že i když mají na játra neblahý vliv téměř všechny typy léků, antibiotika jsou nejhorší.

„Antibiotika jsou častou příčinou selhání jater, což vede k transplantaci a v horším případě i ke smrti.“

3. SPOJITOST S RAKOVINOU

Další studie potvrdila, že některá antibiotika mohou lehce navýšit riziko rakoviny tračníku. Mimo zahrnuté rizikové faktory jako je nadváha, cukrovka, kouření nebo alkohol právě antibiotika zvyšují riziko rakoviny tračníku o 8-11%.

Ti, kteří brali 2-5 předpisů antibiotik, měli až o 27% vyšší riziko rakoviny a ti, kdo více jak 6 dokonce o 37% než lidé, kteří antibiotika nebrali nikdy.

4. AIDS

Shodou okolností stejná skupina lidí, u které se nejvíce projevuje přítomnost AIDS, je zároveň i skupinou, která užívala více antibiotik než ostatní skupiny v USA.

5. CHRONICKÁ ÚNAVA

Podle uznávaného vědce Kennyho de Meirleira a jeho belgického výzkumného týmu se s chronickou únavou pojí nadměrné vystavení rtuti, salmonelóza anebo právě vysoká hladina sulfanu, která se zvyšuje po užívání antibiotik.

6. PLÍSNĚ A BAKTERIE

Užívání antibiotik způsobuje vypouštění toxinů, které potlačují imunitní systém a ničí tak „komunikační cesty“ mezi buňkami imunitního systému.

7. OSLABENÍ IMUNITNÍHO SYSTÉMU

Dr. Peter D’Adamo vysvětluje:

[quote align="center" color="#999999"]

„Pokud dovolíte Vašemu tělu, aby bojovalo s nemocí samo bez antibiotik, vyvine se tak nejen paměť specifických protilátek proti určité infekci, ale také schopnost bojovat proti negativním látkám daleko efektivněji.“ [/quote]

Jinými slovy, při používání antibiotik se viry a bakterie stávají silnějšími a náš imunitní systém je méně připravený s nimi bojovat. Antibiotika potlačují tělu vlastní imunitní systém, neboť mu nedovolují dělat jeho práci. Můžou snížit množství infekce, ale nikdy ji úplně neodstraní, to dokáže pouze naše vlastní tělo.

8. POŠKOZENÍ MITOCHONDRIÍ

Mitochondrie jsou ve skutečnosti modifikované bakterie a antibiotika obecně na bakterie cílí. Mitochondriální poškození se pak běžně projevuje neurologickými problémy.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  naturalsociety.com