Ukrajinská národní garda v sobotu obnovila masivní dělostřelbu na sídliště u východoukrajinského města Slavjansk. „Ve městě byly zapnuty sirény bombardovacího poplachu,“ řekl Itar-Tass zástupce sebeobrany. Mezi tím bylo slyšet palubu automatických zbraní ze sídlišť Semjonovka a Krasnyj Liman na dálnici do východního města Charkov, dodal tento zástupce. Dělostřelba na Semjonovku z hory Karačun se obnovila v pátek večer. „Intenzivní palba z minometů a houfnic“ trvala několik hodin, řekl lidový zástupce sebeobrany. Avšak zprávy o obětech a zničených budovách v tomto sídlišti nejsou ještě známy, protože během nepřetržité palby se nikomu do této oblasti nepodařilo dostat.


 

Kyjev se snaží dokončit speciální operaci na východní Ukrajině před inaugurací Porošenka – DPR

V sobotu se přes noc se dostal pod palbu i střed města. I rostliny produkující pícniny se staly předmětem dělostřelby, řekl Stella Choroševa, mluvčí lidového starosty Slavjanska Vjačeslava Ponomareva.

Aktivisté sebeobrany za svou stranu uvedli, že částečně byly zničeny dva obytné bloky v ulicích Revoluční a Leninova u budovy místního oddělení Ukrajinské bezpečnostní služby. „Několik lidí bylo poraněno kusy rozbitého skla,“ dodal.

Avšak sebeobrana ve městě Kramatorsk deset kilometrů od města Slavjansk ve východoukrajinském regionu Doněck popřela zprávy několika médií, že ve městě probíhá bitva. „Je slyšet sporadické výstřely, obecně jsme ale poklidné město,“ říkají aktivisté sebeobrany.

Zprávy o intenzivních bojích kolem mezinárodního letiště v Doněcku zůstávají nepotvrzené. „Pokud víme, v tomto okrese neprobíhají aktivní bojové akce,“ řekl aktivista sebeobrany.