Americká Agentura národní bezpečnosti (NSA) podstatně rozšířila program sběru dat uživatelů.Nyní se důraz klade nejen na prohlížení emailů a odposlouchávání telefonátů, ale také na shromáždění milionů fotografií, napsal List The New York Times s odkazem na údaje Edwarda Snowdena za rok 2011. Odborníci NSA shánějí foto v sociálních sítích, na video konferencích, v dopisech a sms. Fotografie uživatelů Internetu potřebují americké tajné služby pro vývoj složitého programu identifikace osob.


U NSA je jistá jedná věc, že špehuje každého na světě, zvláště americké občany, protože všichni jsou zjevně potenciálními „teroristy“, kteří jen čekají na svoji příležitost, něco odpálit (kromě něčeho v těsné blízkosti Bostonského maratónu – tyhle věci NSA totiž rychle odfiltrovala), ale když se o NSA samotné zjistí, že nejenže věděla, ale i sama zneužívala tuto rozšířenou a všude se vyskytující slabinu Krvácejícího srdce, přičemž však nechávala spotřebitele, aby jí byli zranitelní, tak by mohl nastat čas, konečně už zahájit třídní boj žalobami proti tomuto Obamovu oblíbenému prostředku odposlechu celého světa.

Od Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

NSA ŘEKLA, ŽE Z KRVÁCEJÍCÍHO SRDCE TĚŽÍ ZPRAVODAJSTVÍ UŽ ROKY

Americká  Agentura národní bezpečnosti (NSA) už nejméně dva roky věděla o závadnosti způsobu, jakým mnohé webové stránky odesílají citlivé informace, které se teď přezdívá Krvácející srdce (Heartbleed), a pravidelně ji využívala ke shromažďování kritického zpravodajství, řekli dva lidé obeznámení s touto záležitostí.

A pointa:

NSA ŘEKLA, ŽE SLABINY KRVÁCEJÍCÍHO SRDCE VYUŽÍVALA A SPOTŘEBITELE PONECHALA ZRANITELNÉ

NSA, která vložila Krvácející srdce jako štěnici do svého arsenálu, mohla získávat hesla a další základní data, která tvoří stavební kameny sofistikovaných hackovacích operací v jádru svých misí, bylo to ale za určitou cenu. Miliony běžných uživatelů byly ponechány zranitelné útoky od zpravodajských složek jiných států a od zločinných hackerů

.„Komentáře, že obrana má přednost před vším ostatním, agentuře vybuchují do tváře,“ řekl Jason Healey, ředitel iniciativy kybernetického státnictví při Atlantické radě a bývalý kybernetický důstojník Letectva. „Za tohle je komunita počítačové bezpečnosti úplně rozcupuje.“

Tento potenciál pramení ze závady v protokolu používané k zašifrování komunikace mezi uživateli a webovými stránkami chráněnými OpenSSL, čímž z těchto údajně bezpečných stránek činí otevřenou knihu. Škody mohou být napáchány relativně jednoduchým skenováním, takže jediný útočník mohl klidně napadnout miliony strojů.

Zůstávají otázky o tom, zda ještě někdo další kromě americké vlády mohl z této závady před jejím veřejným odhalením těžit. Jednou z možností jsou sofistikované zpravodajské agentury z jiných zemí. Pokud tuto záhadu odhalili zločinci už před publikováním její nápravy tento týden, tak mohli vyčenichat hromady hesel k on-line bankovním kontům, stránkám e-komerce a k e-mailovým účtům po celém světě.

Prozatím o tom chybí důkazy, a je možné, že kyber-zločincům tahle možnost unikla zrovna tak jako unikala bezpečnostním profesionálům, naznačil Tal Klein, vicepresident pro marketing u Adallom v Menlo Parku v Kalifornii.

Skutečnost, že existovala tato zranitelnost přenosu běžných dat – i když je to druh dat, na kterém záleží velké většině uživatelů – mohla být faktorem při rozhodování činitelů NSA, aby to podrželi v tajnosti, řekl James Lewis, vedoucí člen kyber-bezpečnosti při Centru pro strategická a mezinárodní studia.

„Oni mají ve skutečnosti proces, že když zjistí takovouto záležitost, takže se to dostane až k řediteli,“ této agentury, řekl Lewis. „Hledají, jak je pravděpodobné, aby to našli i jiní hoši a mohli toho zneužívat, a zjišťují, jaké z toho plyne riziko pro zemi.“

Lewis řekl, že NSA má řadu možností včetně využití takovéto zranitelnosti k získávání zpravodajství po krátký časový úsek s následným diskrétním kontaktováním výrobců software nebo výzkumníků open source prostředků, aby to opravili. [/quote]

Děkujeme ti NSA, že jsi zase jednou ukázala, že jsi od vlády, a že představuješ „pomoc“ a samozřejmě „ochranu“ pro všechny. Kolik ještě zneužívání od vlády může ta (se zárukou nejobéznější) populace světa z USA snést, než nakonec přeci jen kousne?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com