V Kramatorsku zuří pouliční bitvy. Podle vůdce sebeobrany bylo 10 obyvatel zabito a téměř 30 bylo zraněno během bojů, které v tomto východoukrajinském městě propukly. „Včera v noci bylo na naší straně zabito 10 lidí, byli to neozbrojení civilisté,“ řekl RIA Novosti tento vůdce, který by nechtěl odhalovat svou identitu. Dodal, že 30 lidí bylo zraněno poté, co Ukrajinská armáda zahájila palbu. Boje v Kramatorsku pokračovaly až do soboty, když ukrajinské bezpečnostní síly postupovaly vpřed i přes odpor čet sebeobrany.


Dočasný ministr vnitra Arsen Avakov přes Facebook žádal místní obyvatele, aby zůstali doma.

Před tím řekl, že byla zničena dvě kontrolní stanoviště u Kramatorska, a zabrána byla i televizní věž.

Snipeři pod kontrolou kyjevské vlády obsadili mnohapatrové budovy a odsud stříleli, řekl tiskové agentuře Interfax nejmenovaný zdroj z Ústředí sebeobrany z Donbasu. Dodal, že k těm bojům probíhajícím v ulicích se používá rozmanitých druhů zbraní.

Tento zdroj rovněž tvrdí, že z bojů jsou mrtví: „Většina z nich civilistů, kteří se zrovna vyskytovali u míst, kde se teď bojuje.“

Útok Ukrajinské armády na Kramatorsk začal v pátek v noci. Předchozí zprávy uváděly, že byl zabit aktivista sebeobrany a devět jich bylo zraněno.

Ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov varoval, že operace speciálních vojsk v Kramatorsku budou v sobotu ráno obnoveny s dodatkem, že ozbrojené síly už převzaly kontrolu nad městskou televizní věží.

„Aktivní fáze operace bude pokračovat s východem slunce,“ uvedl na své Facebookové stránce Avakov. „Nezastavíme se.“

Avakov rovněž řekl, že dvě kontrolní stanoviště u Kramatorského letiště byla zničena.