Americký prezident Barack Obama se vysmál opozičním republikánům, když prohlásil, že ho zbytečně kritizují za slabost, protože na ruského prezidenta Vladimira Putina jsou krátcí. Důvodem pro posměšky Baracka Obamy se stal nedávný skandál, k němuž došlo v průběhu debat republikánských kandidátů na prezidenta na televizním kanálu CNBC. Všichni účastníci debat měli za zlé moderátorům to, že podle jejich názoru kladli nekorektní otázky. Republikánská strana odmítla pořádat další plánované debaty na tomto televizním kanálu.


„Všimli jste si, jak každý z těchto kandidátů říká: „Obama je slabý, Putin ho tahá za nos, a když si s Putinem promluvím já, pak se změní?", poznamenal Obama na akci Demokratické strany v New Yorku v noci na úterý.

„A pak vychází najevo, že si nedokážou poradit ani s hrstkou televizních moderátorů CNBC na debatách", dodal Obama za potlesku členů své strany. „Chcete-li to vědět, pak když si nedokážete poradit s těmito hochy, pak si nemyslím, že nějakou velkou starost si o vás budou dělat Číňané a Rusové", uzavřel americký prezident.

Republikáni, kteří tradičně chtějí všem ukázat, že jsou rozhodnými politiky, mnohokrát kritizovali Obamu a prohlašovali přitom, že je slabý a nerozhodný — mimo jiné ho kritizovali za předpokládanou slabost ve vztazích s Ruskem. Kandidát na prezidenta, miliardář Donald Trump prohlásil, že se s Putinem „dokáže dohodnout", a bývalá šéfka společnosti HP Carly Fiorinová dala na srozuměnou, že nebude s Putinem o ničem jednat, místo toho bude posilovat americké loďstvo. Zbývající republikánští kandidáti slíbili, že budou ve vztazích s Ruskem tvrdí, konkretizaci se ale vyhnuli.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]