Během anti-režimních protestů se podruhé plánuje masová mobilizace, která má začít toto pondělí 9. prosince 2013 v 9:39 ráno u Demokratického monumentu. Univerzity po celém Bangkoku si seřizují načasování a umístění k režii protestů.  Protestující, kteří se jako jednotlivci zúčastnili poslední mobilizace, největší v moderní historii, jsou pro toto pondělí lépe organizováni – shromažďují se do svých menších skupin, aby se spojili do větších shromaždišť kvůli masovému pochodu městem.


Dokonce i podle Západního tisku, který až dosud zkoušel zaštiťovat Wall Streetem podporovaný režim, minulý měsíc ulice zaplnilo nejméně 200 000 protestujících, čímž naprosto zastínili cokoliv, čeho kdy dosáhl režim v dobách své nejvyšší popularity. Režim od té doby použil nadměrné síly, vyslal drakonické hrozby a dokonce vypustil ozbrojené militanty, aby vyvolali krveprolití – čímž se ještě více Thajskému lidu odcizil a rozohnil jej.

Mnohé z těch jednotlivých přípravných mobilizací byly větší než celá ta typická pro-režimní shromáždění. Ty budou poté pochodovat městem a slijí se. Poslední masová mobilizace byla mírová a dokonce oslavná jako festival.

Poselství tohoto pondělí je pro režim nenásilné, aby viděl a slyšel hlasy lidu, který jej zcela zavrhuje a už se dále nebude podvolovat jeho zakořeňující se zlovolné moci.