Šéf zpravodajství tweetnul poznámku uvádějící: “Nic není mimo náš dosah.” Od tohoto roku s dalšími odhaleními aktivního špehování komunikace Američanů od NSA spolu s prezidentovými sliby dát pravomocem amerických špehů „otěže“ by se dalo čekat, že se vláda pustí do rozběhu kampaně za kontrolu škod. Avšak tento zločinný šílený vojensko-průmyslový komplex si uzurpoval vládu, o které mluvíme, a tak místo toho si lepí loga světa požíraného chobotnicí na boky svých špionážních satelitů a tweetují o tom.


Zde je fotografie odpálení NROL-39, největšího vládního špionážního satelitu pod dohledem Národní průzkumné kanceláře NRO, která poskytuje signální zpravodajství mimo jiné agentury i pro NSA. NRO je považována za jednu z „velké pětky“ špionážních agentur.

Program je sice tajný, ale ‚sakra tweetneme si o něm‘ byl údajně závěr v Úřadu ředitele národního zpravodajství týkajícím se této agentury s dosahem zasahujícím všude, o které NRO referuje.

A abychom to opravdu Američanům vmetli do tváře, jak je špehujeme, spolu s celým světem, tak na to připlácneme logo zobrazující chobotnici ovíjející svět svými chapadly se slovy: „Nic není mimo náš dosah.“

Mluvčí NRO vydal prohlášení, v němž se píše:

[quote align="center" color="#999999"]

„NROL-39 představuje chobotnici, tj. univerzálně schopné, adaptabilní a vysoce inteligentní stvoření. Nepřátelé Spojených států jsou na tomto emblému v dosahu, ať si vyberou svou skrýš kdekoliv.“

„To, že nic není mimo náš dosah, definuje tuto misi a hodnoty, které to přináší našemu národu a bojovníkům ve válkách, které takto mise podporuje, a kteří při obraně našeho národa udatně bojují po celé planetě,“ pokračuje toto prohlášení. [/quote]

ODNI vede James Clapper, vedoucí poradce presidenta Obamy o zpravodajství a národní bezpečnosti, a on je zároveň tím mužem, který otevřeně v březnu LHAL Kongresu při slyšení senátní zpravodajské komise o špionážním programu NSA, za což se později omluvil.

A opravdu tento týden se v Kongresu čerstvě ozvaly hlasy, že by Clapper, penzionovaný generálporučík Letectva měl být stíhán za spáchání federálních zločinů.

„Jediný způsob, kdy je zákon účinný, je ten, když je prosazován,“ řekl reprezentant James Sensenbrenner Jr., původní autor zákona Patriot Act. „Pokud je to trestný čin – a já si myslím, že pan Clapper spáchal trestný čin – pak by ministerstvo spravedlnosti mělo dělat svou práci.“

Tak byste si mohli myslet, že Clapper by se zrovna teď mohl chtít profilovat nenápadně. Ale není tomu tak, podobně jako někteří ze zlých hochů ve filmu s Jamesem Bondem si dokonce i tweetuje o pohlcení světa jako šílený hlavonožec nebo potrhlícký kraken. Dává světu najevo, že on se fakt stal tím maniakálním měkkýšem, když vystřeluje svůj gigantický špehovací teleskop do vesmíru. Hrdě oznamuje, že je tím šíleným bezobratlým sbírajícím a hltajícím všechna vaše metadata a sledujícím vaši přesnou polohu podle 30 let staré podzákonné vládní vyhlášky.

Pokud si snad myslíte, že jste toto logo už někde před tím viděli, tak je to možné, protože když jste viděli plně rozvinuté epizody seriálu o Batmanovi, kde Joker, Penguin, Riddler a Catwoman spojili síly jako spojené podsvětí „United Underworld“. Ano, bylo to oním logem nejzlovolnějších zlosynů v celém Gotham city. A to je velice výstižné.

„Navíc ke svému primárnímu nákladu tato raketa rovněž poveze tucet minisatelitů financovaných Národní kanceláří průzkumu a NASA,“ uvádí rovněž ODNI účet na twitteru.

Jedinou další věcí, která je známá o špionážním satelitu NROL-39 je jeho trajektorie, která jej umisťuje na orbitu totožnou se současnými špionážními satelity používanými k radarovému snímkování. Někteří si proto myslí, že tato mise je tudíž součástí série startů usilujících o částečnou záchranu zhrouceného programu špionážních satelitů známého jako architektura budoucího snímkování – Future Imagery Architecture. V roce 2007 tento program The New York Times označil za „snad nejúchvatnější a nejdražší propadák v 50-leté historii projektů amerických špionážních satelitů.“

Tudíž to hodně odpovídá „nic není mimo náš dosah.“

Poznámka:

21.listopadu 2012 byl vypuštěn v USA do vesmíru špionážní satelit NROL-32. Jeho mise je tajná, stejně jako ten tajný spolek uvedený v logu.


Smysl motivace za posledním pokusem DARPA o zaražení posledního hřebíku do rakve čehokoliv připomínajícího soukromí, tak si stačí vzpomenout na to řádění kolem programu Totálního informačního uvědomění (TIA) této agentury symbolizovaného v jejich logu s vševidoucím okem na vrcholu pyramidy žhnoucího paprsky svého pohledu na planetu.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com