Patrick Leehy – předseda justiční komise Senátu a člen subkomisí pro obranu a domácí bezpečnost při Komisi přidělování – má prověření pro nejvyšší utajení. Leahy řekl: [quote align="center" color="#999999"] Občas zjišťujeme, že získáme daleko více z novin – dostáváme i křížovky – dostáváme toho více z novin než z utajených instruktáží.[/quote]


Jak už jsem opakovaně uváděl, většina členů Kongresu nemá ani ponětí, co NSA dělá. I zanícení obránci NSA – a členové Kongresu v komisích dohledu nad zpravodajstvím – teď říkají, že nás drželi ve tmě.

Podobně i federální soudce, který byl po 3 roky u tajného špionážního soudu říká, že to je zinscenovaný soud. I současní soudci tajného špionážního soudu teď přiznávají, že jsou mimo hru a jsou bezmocní, než aby uplatňovali skutečný dohled. Když tito soudci vznesli obavy ohledně špehování NSA, tak je ministerstvo spravedlnosti naprosto ignorovalo.

Krátce, neexistuje žádný reálný dohled Kongresu, soudů, nebo i výkonné vládní moci. A podívejte se na tohle a tohle.

Ač je vynašeč Edwad Snowden papaláši a elitami považován za zrádce, americká veřejnost jej považuje za hrdinu. Členové všech 3 vládních mocí – výkonné, zákonodárné a soudní – už pochválili debatu o špehování, kterou Snowdenova odhalení nastarovala.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  washingtonsblog.com