Dvaadvacetiletá příslušnice Armádní národní gardy utrpěla po podání dvou dávek vakcíny Moderna COVID-19 řadu zdravotních problémů – včetně dvou infarktů, které ji přivedly na pokraj smrti. (Foto: Flickr)

Karolina Stancik se kdysi považovala za „velmi zdravou“, od dospívání až do rané dospělosti se věnovala mnoha sportům. V 21 letech se rozhodla sloužit vlasti tím, že v únoru 2021 vstoupila do americké armády.

„Bylo nám řečeno, že to bude povinné a že bychom to měli podstoupit, než odjedeme na základní výcvik,“ řekla, což bylo ještě předtím, než ministr obrany Lloyd Austin v srpnu 2021 oznámil povinnost očkování v armádě.

Toto sdělení podle Stancikové vyvolávalo v nových rekrutech pocit: „Jste špatný člověk, když se nenecháte očkovat, a nezáleží vám na lidech kolem vás.“

„Jako mladá, nová vojákyně jsem já a spousta dalších lidí kolem mě udělali to, co nám bylo řečeno,“ řekl Stancik.

„Byli jsme příliš noví na to, abychom znali všechna pravidla a možné kličky,“ dodala. „V podstatě jsem to brala naslepo, protože jsem nevěděla, že můžete dostat výjimku“ ze zdravotních nebo náboženských důvodů.

Stanciková nakonec vakcínu Moderna podstoupila v březnu a dubnu 2021; od té doby „byl život těžký boj“, řekla.

Nejprve přišly problémy s dýcháním.

„Potýkala jsem se s tím, co lékaři v té době považovali za astma bez diagnózy, a nikdy v životě jsem neměla žádné plicní problémy,“ řekla.

Stanciková také pociťovala něco, co připomínalo nachlazení nebo infekci dutin, tlak v hlavě a závratě.

Poté přišla horečka a také necitlivost a mravenčení po celém těle. Lékař jí však řekl, že tyto příznaky jsou normální.

V jednu chvíli jí velení pohrozilo, že ji obviní z nekázně, protože se neúčastní fyzického výcviku. „Lékařský příkaz mě však uchránil před problémy s velením,“ řekla. Deník Epoch Times nahlédl do tohoto příkazu, stejně jako do další zdravotní dokumentace a do Stancikova stálého zdravotního profilu v armádě, aby potvrdil její tvrzení.

Problémy se zrakovým zpracováním a to, co popsala jako neurologické problémy, začaly v říjnu 2021. Ty zahrnovaly necitlivost, brnění, bodavé bolesti po celém těle, ztrátu motorických funkcí, třes a další.

„Všechno se to postupně zhoršovalo a nikdy to nepřestalo,“ uvedla Stanciková.

V říjnu 2021 se po prvním infarktu ocitla na pohotovosti. Poté se situace jen stupňovala, protože začala pociťovat nevolnost, vysoký tep, bodavé bolesti a ztrátu vědomí, uvedla. V únoru 2022 prodělala druhý infarkt.

Kromě těchto dvou infarktů jí bylo podle Stancika diagnostikováno těžké astma a syndrom posturální ortostatické tachykardie (POTS), což je porucha krevního oběhu, která způsobuje vyšší srdeční frekvenci při přechodu ze sedu nebo lehu do stoje.

V listopadu 2022 jí lékař sdělil, že má „příznaky miniinzultu“, řekla. Po této příhodě a nástupu zhoršeného zraku jí bylo nakonec doporučeno, aby navštívila neurologa.

Nyní čeká na výsledky testů na neuropatii, dysautonomii, lupus, roztroušenou sklerózu a další.

„Zatímco čekám na výsledky ohledně mých neurologických problémů, mám také stále větší problémy se zpracováním zraku,“ řekla.

Vzhledem k narůstajícím zdravotním problémům řekla, že „půlka dohromady je teď pro mě složená“.

Zdroj: theepochtimes.com