Agenti FBI, kteří v srpnu provedli razii v Mar-a-Lago, možná vzali závěť bývalého prezidenta Donalda Trumpa, řekl Trump 21. září. (Foto: Fox News / Twitter)

„Vzali toho hodně. Myslím, že vzali mou závěť. Zjistil jsem to včera a ptám se: ‚Kde je? Myslím, že mi vzali závěť,“ řekl Trump v pořadu „Hannity“ na stanici Fox News.

FBI postoupila dotazy týkající se razie ministerstvu spravedlnosti, svému nadřízenému úřadu. Ministerstvo spravedlnosti na žádost o komentář bezprostředně nereagovalo.

Agenti, kteří 8. srpna provedli v Mar-a-Lago na Floridě příkaz k prohlídce, odnesli kromě více než 11 000 neutajovaných dokumentů také asi 100 dokumentů označených jako tajné, jak vyplývá ze seznamu, který zveřejnila vláda. Vláda rovněž přiznala, že agenti zabavili tři Trumpovy pasy.

Americká okresní soudkyně Aileen Cannonová, Trumpova jmenovkyně, později v soudním spisu odhalila, že mezi zabavenými materiály jsou „lékařské dokumenty, korespondence týkající se daní a účetní informace“.

Trump uvedl, že FBI si kromě daňových záznamů odnesla i jeho „kompletní a vysoce důvěrnou zdravotní dokumentaci a historii“.

Pokud byla zabavena závěť, „může to způsobit spoustu problémů, pokud se to zveřejní,“ řekl Trump v úterý a dodal, že někteří lidé nemusí být spokojeni, zatímco jiní mohou být potěšeni.

Když agenti přišli do Mar-a-Lago, požádali Trumpovy zástupce, aby vypnuli sledovací kamery, uvedl Trump a jeho tým. Trumpovi zástupci to odmítli, ale Trump zatím záběry nezveřejnil.

Sean Hannity, moderátor pořadu televize Fox, se podivil, proč tomu tak je.

Zdroj: theepochtimes.com