Poslankyně Marjorie Taylorová Greeneová (R-Ga.) tvrdě spala ve svém domě v okrese Floyd, když ji probudil zvonek a klepání na vstupní dveře. Za oknem její ložnice se objevily baterky a lidé. (Foto: Flickr)

Rychle vyskočila z postele, oblékla se a šla ke vchodovým dveřím. Instinktivně sáhla po zbrani, i když jí něco říkalo, aby ji odložila.

Rozhodnutí nevzít si zbraň jí možná zachránilo život.

Na její verandě stálo pět policistů s připravenými zbraněmi. Zmatené kongresmance sdělili, že reagují na hlášení o smrtelné střelbě v jejím domě – muž byl pětkrát postřelen ve vaně, přičemž žena a děti byly stále v obydlí -, což naznačovalo, že násilí se může stupňovat.

„Myslím, že jste dostala výprask,“ řekli policisté Greeneové poté, co si uvědomili, co se děje. Swatting, tedy použití žertovných telefonátů k vyslání taktické policie do domu oběti, je federální trestný čin a v minulosti vedl k vážným následkům.

„Takže jde o to, že mě někdo chtěl nechat zabít,“ řekl Greene v pořadu Capitol Report, který vysílá sesterská stanice The Epoch Times NTD.

„Chtěli poslat policii do mého domu, do situace, kdy si mysleli, že dochází k vraždě, v naději, že policie zabije mě nebo někoho jiného v mém domě.“

Tento incident, k němuž došlo v časných ranních hodinách 24. srpna, by znamenal první ze dvou po sobě jdoucích pokusů o napadení během 26 hodin, které byly namířeny proti Greeneové kvůli jejímu postoji k transgenderovým otázkám.

Při prvním žertovném telefonátu volající tvrdil, že je z krizové linky ve Virginii. Poté, co policie na oznámení zareagovala, zavolal podezřelý zpět pomocí počítačem generovaného hlasu a uvedl, že je spojen s webovou stránkou „kiwifarm.net“, která podporuje kyberstalking, uvádí se v policejní zprávě, kterou sdílel deník The Epoch Times. Osoba uvedla, že ji rozčiluje Greeneův postoj k „právům transgenderové mládeže“.

Greene o týden dříve navrhl zákon nazvaný „Protect Children’s Innocence Act“ (Zákon o ochraně nevinnosti dětí), který by stanovil trestný čin třídy C pro každého, kdo vědomě provede lékařský zákrok na nezletilém, jehož cílem je změnit jeho biologické pohlaví. Trestní sazba podle jejího návrhu zákona je 10 až 25 let vězení s maximální pokutou 250 000 dolarů.

Když zákonodárkyně ve čtvrtek ráno hovořila o svém návrhu zákona, působila neochvějně. „Musíme děti chránit a umožnit jim dospět před tím, než učiní tato život měnící rozhodnutí, která už nelze vzít zpět,“ řekla Greeneová.

Druhý falešný telefonát o střelbě přišel následující den krátce před 3:00. V hovoru, uskutečněném prostřednictvím internetového chatu, osoba, která tvrdila, že je Wayne Greene, uvedla, že „se přihlásila jako transgender“, zastřelila členy své rodiny a vyhrožovala, že obrátí zbraň proti sobě, podle policejní zprávy z 25. srpna.

„Pokud se mi někdo pokusí zabránit v tom, abych se zastřelil, zastřelím ho,“ uvedl volající, který varoval, že „na nás budou čekat“, uvádí se ve zprávě.

Dva policisté se vydali k domu Greeneové a upozornili ji na situaci u jejích vchodových dveří.

Podle zprávy policie nemohla zjistit polohu volajícího kvůli tomu, že osoba používala VPN, nástroj, který šifruje internetovou historii uživatele.

Greeneová vyjádřila vděčnost za postup místních orgánů činných v trestním řízení při řešení incidentů.

„Jsou v obraze a rozhodně vědí, co se teď děje,“ řekla a dodala, že má k místním policistům hlubokou důvěru a cítí se s nimi „velmi bezpečně“.

Zdroj: theepochtimes.com