Na sociálních sítích je populární video záchrany starší americké ženy, která se zranila během výletu do hor. Záchranáři museli vytáhnout babičku vrtulníkem, ale kvůli technickým problémům se operace pro důchodkyni proměnila v noční můru. A sotva byste chtěli být na jejím místě. (Foto: Youtube)

Na začátku června záchranářům z amerického Phoenixu ve státu Arizona zavolali, že se 74letá žena zranila při cestě do hor, informuje Fox 10. Rozhodli se zachránit babičku pomocí vrtulníku a speciálních nosítek, která jsou k němu připojena. Ale všechno nešlo podle plánu a tak se video záchrany starší ženy rychle stalo virálním na sociálních sítích, získalo přes pět milionů zhlédnutí na Twitteru a na Facebooku.

Záběry ukazují, že zpočátku problémům nic nenasvědčovalo. Vrtulník postupně získával výšku a nosítka se jen mírně točila. Ale pak se začínají roztáčet rychleji.

Záchranáři ve vrtulníku se snaží situaci ovlivnit, ale události se vyvíjí v duchu černé komedie, protože nosítka se otáčejí rychleji a rychleji.

Na konci videa záchranáři spouští nosítka blíže k zemi, aby snížili rotaci. Ale celou situaci to jen zhoršilo. Záchrana se změnila v bláznivou atrakci, která se bude líbit pouze milovníkům extrému.