Islámské organizace a mešity ve Francii vybízí muslimy, aby v primárkách volili Alain Juppého, aby tak rozhodli o konzervativním kandidátovi v prezidentských volbách příští rok, uvádí četné zdroje. Prezident Muslimského kolektivu Francie (CMF) Nabil Ennasri muslimy vyzval, aby v primárkách hlasovali pro Juppého, tj. proti-populistického, centro-pravicového kandidáta. …


I další islámské organizace a mešity dělají podle výzkumnice a konzultantky islámských záležitostí Romain Caillet to samé, když ta včera pro francouzské noviny Libération na Twitter napsala: „Kromě výzvy k volbě Juppého od Nabila Ennasrila a ještě několik další zdrojů je to i spousta dalších ne tak viditelných hlasů od muslimských organizací.“ Na otázku, zda prezident Muslimského kolektivu Francie k tomu vyzval Feizu Ben Mohameda, mluvčího a generálního tajemníka Federace muslimů Jihu (Francie), napsala souhlasně: „Samozřejmě. Provedli to.“ Caillet také prozradila, že mešity napojené na Muslimské bratrstvo využily páteční kázání, aby jeho účastníkům řekly, že musí v primárkách volit Juppého.

Mohamed této historičce, která se specializuje na globální džihádistické hnutí, řekl, že se to děje, „i v mešitách, co nejsou Muslimského bratrstva.“

Dodala, že v Nice budou imámové „lidi vyzývat, aby volili pro centro-pravicové Les Republicains,“ tj. proti Le Pen, „jak už to dělají od nepaměti.“

Včera se do dalšího kola voleb kvalifikovali oba bývalí ministerští předsedové Francie Juppé a spolu s ním Francois Fillon, mezi nimiž se rozhodne, kdo se příští rok v prezidentských volbách této země střetne s vůdkyni Front National Marine Le Pen.

Šéf CMF Ennasri, společník kontroverzních islamistických kazatelů Tariq Ramadana a Yusuf al-Qaradawiho, nedávno napsal článek tvrdící, že centro-pravicové primárky jsou „kritické“. V článku tvrdil, že je zapotřebí „masivní účasti“ muslimů,“ a volal po „taktické volbě“ Juppého jako „menšího zla,“ aby se postavil proti Le Pen.

Breitbart London už minulý měsíc referoval o kampani #JeTeVoix (Vidím tě) spuštěné muslimskými aktivisty a různými skupinami občanské společnosti, které se snaží mobilizovat menšinové voliče, aby z primárek odstranili „nebezpečné“ kandidáty. Cílem této kampaně je zablokovat takové kandidáty, kteří slibují tvrdý přístup ke zločinnosti, zachování sekularismu nebo omezení imigrace a privilegií pro cizince.

Podle hodnotícího systému na webové stránce #JeTeVoix, kde mohou uživatelé hlasovat pro „sankce“ na základě minulých prohlášení nebo činů kandidátů, které postihují menšiny, je Juppé tím nejvíce preferovaným kandidátem.

Tento prezidentský kandidát se staví proti tvrdým opatřením k omezení imigrace a letos už prohlásil, že diverzita Francii obohacuje. Juppé, který je v současnosti starostou Bodeaux, neustále odporoval zákazu nikábů ve Francii a upřednostňuje federální Evropu.

Zdroj: breitbart.com