Těžké kovy se často spojují s výskytem různých onemocnění. Mezi nejvážnější patří nemoci srdce a cév, rakovina, emocionální problémy, kognitivní schopnosti, dezorientace, oslabené kosti či nemoci ledvin. Koriandr je jednoletá bylinka plná důležitých minerálů jako vápník, draslík, hořčík, mangan a železo. Obsahuje také hodně vitamínu K a A. (Foto: Pixabay)

Kromě přínosů z obsahu nutričních látek dokáže tato bylinka i detoxikovat tělo od těžkých kovů a jiných toxických substancí.

Zvláště ceněná je schopnost koriandru odstraňovat rtuť, která ze všech těžkých kovů (kromě radioaktivních) představuje pro tělo největší nebezpečí.

Podle mnoha studií má koriandr silné antimykotické, antiseptické a protizánětlivé účinky. Je schopen obzvláště rychle zmírnit zánět a potlačit infekci.

Tým výzkumníků v Indickém institutu medicínských věd v Novém Dělí udělal experiment. Během něj u myší pomocí antigenů vyvolaly zánět a otok podobný tomu, který u lidí způsobuje revmatoidní artritidu.

Následně myši krmili koriandrem. Výsledkem bylo výrazné zmírnění příznaků onemocnění.

Nejjednodušším způsobem konzumace koriandru je vzít hrst čerstvé natě a rozmixovat ji na drobné kousky v mixéru. Pokud nemáte mixér, úplně postačí ji na jemno pokrájet nožem na krájecí desce. Následně, pokrájenou nať koriandru přidejte do oblíbeného smoothie nebo jídla a to zkonzumujte.

Pokud chcete využít koriandr k potlačení zánětů, pak je vhodné jej smíchat s pár dalšími ingrediencemi kvůli umocnění jejich vzájemného účinku.

Ingredience:

  • 1/2 sklenice (1 dcl) najemno nakrájeného koriandru.
  • 1 čajová lžička prášku zeleného ječmene nebo pšeničné trávy
  • 1/2 sklenice (1 dcl) čerstvé jablečné šťávy
  • 1/2 sklenice (1 dcl) čisté vody

Zkombinujte všechny ingredience. Následně rozmixujte v mixéru nebo jen tak lžičkou zamíchejte ve sklenici a váš detoxikačním-protizánětlivý nápoj je hotov. Dobrou chuť a na zdraví!

Zdroj: healthyfoodstar.com