USA a NATO sponzorovaná koaliční vláda v Kyjevě je odpovědna za vraždy páchané bojůvkami neonacistického Pravého sektoru a bezpečnostními silami v Oděse, ve které zabili nejméně 43 lidí. V Oděse hulváti Pravého sektoru zapálili budovu odborů tohoto města, což vedlo k nesčetným úmrtím nevinných civilistů v budově, která skončila v plamenech. „Takovéto akce jsou reminiscencí zločinů nacistů,“ řekl ruský velvyslanec při OSN Vitalij Čurkin.


Slovy Erica Sommerse: „2. květen 2014 – datum, kdy americkou vládou podporované fašistické síly na Ukrajině zaútočily na bezbranné civilisty a povraždili je – je dnem, od kdy žijeme v hanbě.“

Zabíjení civilistů na Východní a Jihovýchodní Ukrajině neonacistickými bojůvkami a členy civilních milicí otevírá možnost širšího konfliktu uvnitř Ukrajiny, který by potenciálně mohl vést k eskalaci. Navíc převažující rozkol uvnitř ukrajinských ozbrojených sil by mohl vést k vojenským akcím zaměřeným na sesazení neonacistického režimu v Kyjevě.

Známá a zadokumentovaná eskalace je součástí dlouhodobého scénáře vojenské konfrontace zaměřené proti Ruské federaci.

Budova odborů vypálená hulváty Pravého sektoru. (Reuters)

 

„Anti-teroristická operace“

Toto zabíjení je součástí tzv. „anti-teroristické operace“ iniciované kyjevskou vládou s podporou Pentagonu.

Tuto „anti-teroristickou operaci“ koordinují komise Národní bezpečnosti a Národní obrany (RNBOU) – (Рада національної безпеки і оборони України). Ty kontrolují strany Svoboda a Pravý sektor. Dmitro Jaroš, neonacistický vůdce delegace Pravého sektoru v parlamentu dohlíží na Národní gardu, tj. civilní milici vytvořenou v březnu s podporou Západních vojenských poradců. Vojenský výcvik Národní gardy začal v polovině března severně od Kyjeva.

Ač média tuto krizi prezentují jako konfrontaci mezi „pro-ruskými“ a „ukrajinskými nacionalisty“, tak odspoda vyrůstající hnutí ne Východní Ukrajině má širokou podporu. Je převážně zaměřeno proti neonacistickému kyjevskému režimu podporovanému Západem.

 

Národní garda

S příchodem puče se objevil rozkol uvnitř pravidelných ukrajinských ozbrojených sil a policie, jimž „nebylo možno věřit“, že budou provádět „anti-teroristické operace“ na straně Kyjevského režimu zaměřené proti civilistům:

Obavy o loajalitu ukrajinské armády a bezpečnostních agentur dotlačily Kyjev, aby začal formovat další ozbrojenou sílu, která je plně pod jeho kontrolou.

Národní garda je koncipována na sílu 60 000 mužů a je zcela nezávislá na ozbrojených silách a policii země.

Rekrutování začalo na Ukrajině 13. března s tím, že do nové uniformované služby zatím vstoupilo kolem 20 000 lidí. RT

Národní garda dostala na východní Ukrajině mandát „posílit regulérní vojenské jednotky k obraně před obávanou ruskou invazí… jejím účelem je fungovat jako protipovstalecká síla.“

Členové této civilní milice operující po boku neonacistických bojůvek jsou rozeseti po Východní Ukrajině a v Oděse.

Pravý sektor lze identifikovat podle toho, že jeho členové otevřeně nosí nacistické insignie stejně jako brutálně rudo-černé plakáty. Bojůvky podporující stranu Svoboda, také zapojené do nedávných střetů, nosí žluté pásky na ruce s nacistickým symbolem wolfangel na ní. Oděský masakr dostrkal Ukrajinu na hranu, k většímu a destruktivnějšími konfliktu. Uvádí 3. května 2014 Tony Cartalucci.

Akce Národní gardy jsou koordinovány RNBOU. Ukázalo se, že RBOU dohlíží i na pohotovostní policii a jednotky ozbrojených sil, a ta je pod kontrolou oněch dvou neonacistických stran.

Tyto vraždy civilistů jsou součástí pečlivě naplánované vojenské agendy, do níž patří jak Národní garda, tak dobře organizované neonacistické bojůvky, o nichž se média zmiňují jako o pro-ukrajinských aktivistech. A tohle jsou pěšáci Západní vojenské aliance. Vraždy v Oděse nesou otisky prstů USA a NATO vedené zpravodajské operace pomocí jak Národní gardy, tak militantů Pravého sektoru vycvičených v dovednostech miličního boje, jako je vraždění nevinných civilistů.

Je ironií, že zrovna izraelská média, ač silně podporují kyjevský režim, tak potichu uznávají, že hrozba občanské války vyvěrá z neonacistických živlů uvnitř vlády: „Vůdce neonacistických milic hrozí ‚občanskou válkou‘,“ tvrdí Izraelské národní zprávy.

Mezi tím v reakci na Ukrajinskou krizi naplánovalo NATO vojenské cvičení v Polsku „jako součást opatření ujištění členů NATO při Ukrajinské krizi.“

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu poukázal na rozsáhlé a bezprecedentní soustřeďování sil NATO v blízkosti ruských hranic.

Prof. Michel Chossudovsky

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca