USA říkají světu, že nemohou pochopit, jak mohlo v Demokratické republice Kongo zemřít šest milionů lidí – přičemž Washington zároveň pachateli vypisuje šeky a vyzbrojuje jej po zuby. Stejně jako donové Mafie, co předstírají, že jsou poctiví obchodníci, jedna americká administrativa za druhou dotuje a diriguje tu nejhorší genocidu od Druhé světové války. Spojené státy financovaly a obecně dirigovaly tu nejhorší genocidu od Druhé  světové války v Demokratické republice Kongo. Od roku 1996 Washington máchá východní provincie Konga v krvi více než šesti milionů lidí.

Přímými pachateli tohoto holocaustu jsou pak vlády Rwandy a Ugandy, které jsou v každém ohledu světovými agenty americké zahraniční politiky, pro kterou beztrestně operují pod její imperiální záštitou.

Rostoucí počet hlasů teď obviňuje Obamovu administrativu, stejně jako Bushovu a Clintonovu před ní, že poskytovala „ochranu“ Rwandě a Ugandě při jejich faktické anexi východního Konga a jeho minerálního bohatství. Ale skutečné vztahy jsou daleko podobnější těm mezi mafiánským kmotrem a jeho vražednými sekerníky. Po 16 let Uganda a Rwanda plnily závazky ke svým lením pánům a dodavatelům zbraní – americké a britské vládě. Pokud by dnes měl pravomoc Norimberský trestní tribunál, nejvyšší představitelé Londýna a Washingtonu by za jejich příšerné zločiny čekala poprava provazem – teprve po nich by ke katovi kráčeli prezidenti Kagame z Rwandy a Museveni z Ugandy.

Zatímco konžské ženy a děti skučely v agonii, velvyslankyně Spojených národů Susan Rice doslova řekla, že USA by se na to „měly podívat jinak“ – ač dobře věděla, že ti lidé se tam hubí. V ničem se neliší od nacistických činitelů, kteří byli pověšeni za vedení agresivní války a masakrování milionů lidí před 70 lety.

A teď po 16 letech nepopsatelných masakrů, největší světová vojenská mocnost vybavená nejpropracovanějšími prostředky sběru informací, co byly kdy vynalezeny, jejíž vojáci cvičí a vybavují Rwanďany a Uganďany, kteří jsou odpovědní za desítky tisíc vražd každý měsíc, tvrdí, že má jen velice omezenou znalost o tom, jak mohlo těch šest milionů lidí skončit mrtvých – polovina z nichž jsou děti do pěti let.

Během slyšení sněmovní Subkomise pro Afriku tento týden Johnnie Carson, milý černý strýc, který po Susan Rice dostane její starou židli jako náměstek ministra zahraničí pro africké záležitosti, předvedl svůj vlastní nechutný tanec smrti, když přiznal, že tzv. „rebelové“ M23, kteří řádí ve východním Kongu „nebudou hrozbou“ a že tito jsou dnes „bez podpory zvnějšku“. Avšak Carson stejně přímo neřekl, že skutečnou silou za M23 je Rwanda, a zkoušel očišťovat ze spolupachatelství vládu Ugandy. Steve Hege, který koordinoval Skupinu expertů OSN, která podával zprávu, kterou Susan Rice zkoušela potlačit, svědčil, že „vytvoření M23 ve skutečnosti dirigovala Rwanda,“ a že „vedoucí činitelé Ugandy“ byli také hluboce do operací M23 zapojeni.

Johnnie Carson a Susan Rice nemají žádnou motivaci, aby lhali z loajality k africkým vojenským baronům. Jsou loajální k politice americké vlády, při jejíž formulaci oba sehráli svoji roli. Ale jen to, že se Susan Rice snížila k tomu nejhoršímu představitelnému, k čemu může lidská bytost upadnout – ke spolupachatelství na genocidě – to zní nečiní zločinný živel. Zdaleka ne: je „dobrým německým“ vojákem poslouchajícím rozkazy velícího důstojníka, což zjevně vede k agonii umírajících Afričanů, jejichž životy v Americe nestojí za to ani počítat, mimochodem to nestojí za to ani většině černých Američanů, kteří Rice tleskají, že je to zase další černá tvář na hodně vysokém místě.

Výkonného redaktora BAR Glena Forda lze kontaktovat na: Glen.Ford@BlackAgendaReport.com

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

]]>