Otec střelce z Connecticut Adama Lanzy, Peter Lanza, byl daňovým ředitelem General Electric, korporace, která zaplatila 0 na daních z loňského zisku 14,2 miliardy dolarů. Podle Fabain4Liberty měl Peter Lanza vypovídat v právě probíhajícím skandálu LIBOR. A to lze charakterizovat pouze jako udivující shodu okolností, neboť otec coloradského střelce z Batmana Jamese Holmese, Robert Holmes, byl rovněž svědkem u LIBOR ze své pozice u FICO. Podle tohoto odkazu na FICO byl Robert Holmes ‚vědec přes podvody‘. Podle Fabain4Liberty:

Otcem střelce ze školy v Newtownu v Connecticut Adama Lanzy je Peter Lanza, který je vicepresidentem a daňovým ředitelem u GE Financial. Otcem střelce z kina v Auroře v Coloradu Jamese Holmese je Robert Holmes, vedoucí vědec společnosti kreditního skóringu FICO. Oba muži měli svědčit před US Senátem v probíhajícím skandálu LIBOR. London Interbank Offered Rate známý jako LIBOR je průměrná úroková sazba, za níž si banky mohou půjčovat jedna od druhé. 16 mezinárodních bank je zapleteno do tohoto probíhajícího skandálu, kde byly obviněny z manipulování kontraktů v hodnotě mnoha tisíc miliard dolarů. HSBC už dostala pokutu 1,9 miliardy dolarů a tři z jejích obchodníčků na nižších pozicích byli zatčeni.

Dámy a pánové, máme motiv i vazbu. Tuhle shodu okolností není možné přehlédnout. Obě masové střelby jsou spojeny s LIBOR.

Poznámka: Obecná veřejnost se o skandál LIBOR moc nezajímá, ale řada expertů jej označuje za největší finanční skandál všech dob a důkaz, že globální finanční trh už dávno není svobodným trhem, kde nabídku, poptávku a z toho plynoucí klíčové sazby určují výsledky konkurenčních sil, nýbrž že výsledky veškerých „konkurenčních zápasů“ na globálním kolbišti mega-bank jsou domluvené jak ve zkorumpované lize.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: beforeitsnews.com

]]>