Nový návrh zákona navržený Kongresem USA umožní preventivní úder na Írán, aby se mu zabránilo získat jaderné zbraně. H .J. Res. 10, navržený ve Sněmovně počátkem ledna, by americkým ozbrojeným silám umožnil zahájit nálety na Írán i bez nějakého vstupu nebo dohledu Kongresu. Ronpaullibertyreport.com hlásí:


Popiska zákonné předlohy oznamuje: „Zákon o autorizaci k použití Ozbrojených sil Spojených států k dosažení cíle zabránit Íránu získat jaderné zbraně.“

Tato legislativa navržená reprezentantem Alcee Hastingsem (Demokrat Florida) je, jak je zjevné, k autorizaci prezidenta, aby použil ozbrojenou sílu proti Íránu. Avšak nejen to, je to ještě daleko horší.

A proč vlastně? Protože to konkrétně autorizuje prezidenta, aby zahájil preventivní válku s Íránem, kdykoliv si vzpomene, aniž by k tomu potřebovat jakýkoliv další vstup nebo dohled Kongresu.

Operativní věta tohoto rozhodnutí zní: „Prezident je autorizován k použití Ozbrojených sil Spojených států, pokud to prezident vyhodnotí jako nezbytné a patřičné k dosažení cíle zabránit Íránu získat jaderné zbraně.“




Loading...