Brexitista profesor Ted Malloch, který se nejspíš stane vyslancem Spojených států u Evropské unie, předpověděl nadcházející krach jednotné evropské měny. Malloch v interview s BBC předpověděl, že euro „by mohlo do 18 měsíců zkolabovat.“ „Myslím, že to je měna, která nejenže je v úpadku, nýbrž že už má vážný problém a mohla by v nadcházejícím roce či roce a půl zkolabovat… Jedna věc, kterou bych v roce 2017 dělal, by bylo zbavování se eura,“ řekl tomuto britskému vysílači.


„Nejsem jediný člověk nebo ekonom zastávající toto hledisko. I kdosi tak uznávaný jako Joseph Stiglitz – ekonom Světové banky – o tomto tématu napsal celou knihu,“ dodal.

Malloch dodal, že Washington s Londýnem by si mohly plácnout na dohodu o volném obchodu do 90 dnů po spuštění článku 50 Velkou Británií k odchodu z EU.

„Připomínám lidem, že ty největší fúze a akvizice uzavírané v historii se často dělají v takovémto časovém rámci,“ řekl.

„Někteří z nás, co pracovali na Wall Streetu nebo v City, vědí, že když vezmete ty správné lidi do správné místnosti se správnými daty a se správnou energií, a Trump má určitě hodně energie, tak to můžete zvládnout,“ dodal Malloch.