Prezident Trump požádal ředitele FBI Jamese Comeye, aby na této pozici zůstal, uvádí sám Comey. Když se tento měsíc prezident v Trump Tower s Comeyem sešel, tak Trump řekl, že doufá, že tento ředitel dále tuto vrcholnou federální agenturu prosazování zákona povede. Comey tyto zprávy podle mnoha zdrojů už předal vedoucím zaměstnancům FBI.


Tím, že si Trump Comeye ponechá, se ušetří potenciálně bouřlivé bitvy o potvrzení postů kromě boje, který ho už čeká příští týden, kdy oznámí svého jmenovaného do Nejvyššího soudu, aby zaplnil místo, které zůstalo po zesnulém Antonio Scaliovi.

„Ano, řediteli Comeymu důvěřuje,“ řekl Trumpův personální šéf Reince Priebus. „V několika posledních týdnech jsme s ním navázali úžasné vztahy. Je extrémně kompetentní.“

„Ale podívejte, jeho funkční období za nějakou dobu i tak uplyne. V tomto okamžiku nemáme žádný plán tento termín měnit.“

Pokud nejsou vyhozeni, tak ředitelé FBI slouží na základě federálního zákona 10 leté funkční období a Comeye jmenoval bývalý prezident Obama v roce 2013.