Jak už jsme v průběhu týdne referovali, tak během rozruchu s anexí Kongresu bankou Citigroup a se schválením teatrálně dramatických 303 bilionů $ derivátů výměnou za 1,1 bilionů $ útratového ústupku, tak většině uniklo to, že Kongres rovněž jednohlasně schválil Zákon o podpoře svobody Ukrajiny 2014, který nejenže rozšiřuje proti-ruské sankce, ale což je důležitější, poskytuje „Ukrajinským ozbrojeným silám smrtící pomoc.“ A jak už jsme vysvětlovali schválení tohoto zákona je jen záminkou pro některé ruské zákonodárce k prosazení potřeby protlačit plnocenné preventivní vojenské vměšování do východní Ukrajiny.


Poznámka: Ta zmínka o anexi Kongresu bankou Citigroup je narážkou na skutečnost, že v této době, kdy Kongres zaprodat Americký lid bankám jako ručitele za jejich derivátové kasino v hodnotě amerického HDP za celou generaci, tak megabanka Citigroup změnila sídlo svého ústředí a nastěhovala se přímo do Kapitolu.

Pro připomínku:

[quote align="center" color="#999999"]

„Rozhodnutí US Senátu je extrémně nebezpečné. Pokud jej podpoří i Sněmovna reprezentantů a podepíše president, tak musí Rusku odpovědět adekvátními opatřeními,“ řekl v pátek reportérům Michail Jemeljanov ze strany Spravedlivé Rusko.

„Je dost možné, že bychom se měli vrátit k rozhodnutí naší Horní komory a dát ruskému presidentovi příležitost na ukrajinském území použít preventivně vojenskou sílu. Neměli bychom čekat, až se Ukrajinci vyzbrojí a stanou se opravdu nebezpeční,“ konstatoval tento zákonodárce.

Jemeljanov rovněž uvedl, že podle jeho názoru rozhodnutí US Senátu o vyzbrojení Ukrajiny odhalilo, že Washington neměl vůbec žádný zájem na de-eskalaci Ukrajinského konfliktu. Pak řekl, že akce USA na něj udělaly dojem, že usilují o přetvoření Ukrajiny na něco na způsob „mezinárodního militanta k útokům na Ruskou federaci.“

„Ukrajina se do pár let přemění na zchudlou a hladovou zemi s proti-ruskou vládou, která bude učit obyvatelstvo nenávisti k Rusku. Budou po zuby ozbrojeni a ukrajinská a zdráhavost USA uznat Ruskou federaci v současných hranicích bude vždy provokovat konflikty,“ řekl tento poslanec. [/quote]

Navíc jsme se ptali, zda „to tedy znamená, že to, co bylo vleklou zástupnou studenou občanskou válku na východní Ukrajině mezi NATO vyzbrojovanými ukrajinskými vojsky a Ruskem vyzbrojovanými Separatisty a místními milicemi, se chystá eskalovat na úvodní rozstřel k něčemu většímu? Pořád však existuje naděje, že všeobecné eskalaci lze zabránit,“ a citovali jsme tiskového tajemníka Bílého domu Joshe Earnesta, který minulý týden řekl, že administrativa ještě neskončila s revizí formulací a že ještě není připravena zaujmout k této legislativě stanovisko. Řekl, že administrativa chce zajistit, že USA budou pracovat spolu se svými evropskými spojenci, a že jakékoliv sankce budou účinné a minimalizují se při nich škody pro americké a evropské společnosti. „A to je delikátní práce,“ řekl Earnest.

Zjevně ne dost delikátní, jelikož jsme před chvíli dostali potvrzení, že epický kolaps kurzu USD k rublu je jen žoviální předehra k hlavní události. Pro připomínku:

  • OBAMA MÁ LEGISLATIVU SANKCÍ NA RUSKO PODEPSAT: EARNEST
  • OBAMA NEJSPÍŠ ZÁKON O SANKCÍCH PODEPÍŠE DO KONCE TÝDNE: EARNEST

A s tím, jak do Kyjeva za chvíli začne přicházet americká „smrtící pomoc“, což bude následně jen záminkou pro potřebu Sergeje Lavrova a Kremlu eskalovat nedávné události v Rusku do vnímání, že jde o přímý útok Západu a do požadavků na odvetu vůči americkému presidentovi, který „nechápe“, jak ruská média pak budou úspěšná při pokusech nalákat obyvatelstvo k „pochodu pod vlajkou“, a jak by v důsledku toho ruské tanky už asi neměly jinou možnost volby než vjet do separatistických území Východní Ukrajiny.

Jaká potom bude reakce NATO a Západu, která určitě přijde, to už je mimo naše skromné schopnosti předpovídání.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz