Vražda ruského velvyslance v Turecku Andreje Karlova nebyla teroristickým činem, ale „odvetou za zločiny Vladmira Putina“ v Sýrii, soudí pozorovatel novin The New York Daily News Gersh Kuntzman. Podle slov autora článku, není z těch, kdo „prolévá slzy" nad ruským velvyslancem, a je kromě toho překvapen, že k vraždě nedošlo ještě před několika měsíci.

Jak tvrdí pozorovatel, byl Karlov „ztělesněním" politiky, v jejímž rámci „se shazovaly pumy, které zabíjely děti", „letadla ničila celé město" a „syrský šílenec" Bašár Asad dostával pomoc ve své krvavé kampani. Teď se „spravedlnost uskutečnila", prohlašuje sloupkář.

Podle jeho tvrzení, kdy se dověděl o smrti Karlova, vzpomněl si na vraždu německého diplomata Ernsta vom Ratha, kterého zastřelil židovský student v Paříži v roce 1938. Německý diplomat nebyl samozřejmě „nevinnou obětí" — v očích mnoha lidí byl ztělesněním „Hitlerovy krutosti, genocidy, antisemitismu a blížící se světové agrese", pokračuje autor.

Podle názoru pozorovatele nebyl Karlov V Turecku diplomatem — byl „vojákem", a nezáleží na tom, kde zahynul — „na bojišti u Aleppa nebo v galerii v Ankaře". „Jeho vrah byl také voják — nikoli terorista, ale voják. Teroristé zabíjejí nevinné lidi, vjíždějí v náklaďácích do vánočních jarmarků nebo vrážejí s letadly do mrakodrapů. Vojáci ale zabíjejí vojáky", píše Kuntzman.

Zdroj: southfront.org