Během dneška jsme četli zprávy od ruského Itar-Tass uvádějící, že východoukrajinské milice sestřelily dva ukrajinské bitevní vrtulníky a tryskový bitevník Su-25 stejně jako zničily čtyři obrněné transportéry. Čekáme na oficiální potvrzení od Ukrajiny, protože úroveň propagandy obou stran je poněkud záludným filtrem. Před chvílí se nám dostalo alespoň částečného potvrzení od ukrajinského vojenského mluvčího Selezňova, který přes Bloomberg řekl: UKRAJINÁ ŘÍKÁ, ŽE BĚHEM DNEŠKA JSOU PŘI OPERACÍCH NA VÝCHODĚ 2 VOJÁCI JSOU MRTVÍ, 42 ZRANĚNÝCH UKRAJINŠTÍ SEPARATISTÉ SESTŘELILI 2 HELIKOPTÉRY: ZELEZŇOV


Zde je to, co o tomto konfliktu, na který náhle veškerá Západní média zapomněla, hlásil Itar-Tass dalšího:

[quote align="center" color="#999999"]

Lidová milice ve městě Slovjansk ve východoukrajinském regionu Doněck sestřelila bitevník Su-25 a ukrajinskou bitevní helikoptéru stejně jako zničila čtyři obrněné transportéry, řekl ITAR-TASS lidový starosta Slovjanska Vjačeslav Ponomarjev.

Ukrajinská vojska k městu Slovjansk soustředila obrněná vozidla, raketové minomety a houfnice, řekla v úterý ITAR-TASS mluvčí lidového starosty Slovjanska Stella Choroševa.

Tahle vojenská zařízení čítají 100 jednotek včetně salvových systémů Grad, řekla Choroševa.

Nad Slovjanskem byl vidět letoun An-30 provádějící periodické přelety. Podle Choroševy začaly srážky v úterý kolem 6:00 h ráno místního času.

„Zpráva uvedla, že ukrajinská vojska prorazila do oblasti vesnice Semjonovka,“ což sdělila s dodatkem, že Ukrajinská národní garda používá tanky.

„Vypadá to, jako by sem stáhli veškerá armádní a (vojenská) zařízení,“ řekla.

Před tím řekl ITAR-TASS zástupce lidové milice, že ukrajinský vojenský letoun provedl několik raketových útoků na Semjonovku, a že i vesnice Čerevkovka se dostala pod palbu raket a kulometů.

„Ještě nedošlo ke ztrátám, protože všichni buď drží linii, nebo jsou v krytu,“ řekl zástupce milice. [/quote]

Není jasné, zda tím sestřeleným ukrajinským Su-25 je to samé, které bylo zachyceno na videu, jak vrhá bomby na ukrajinské civilisty ve městě Lugansk.