Trumpův viceprezident Mike Pence Putina nazval „mrňavým tyranem“ a prohlašuje, že USA „by měly být připraveny k použití vojenské síly.“ Ač je nový americký prezident Donald Trump proti válce v Iráku, nemá žádné námitky k rozpadu Severoatlantické aliance a vyjadřuje svůj respekt k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, tak hlavní kandidát na viceprezidenta v nové americké administrativě Mike Pence na Putina útočí jako na „mrňavého tyrana“ a prohlašuje, že USA „měly být připraveny k použití vojenské síly.“


„Ten mrňavý, ale tyranský vůdce Ruska nebude Spojeným státům diktovat podmínky,“ řekl Pence během debaty 4. října.

„Musíme být schopni opřít se do toho silným, ramenatým americkým vůdcovstvím.“

„Je třeba, aby ty ruské provokace narazily na americkou sílu,“ dodal. „Spojené státy americké by měly být připraveny k použití vojenské síly k úderům na vojenské cíle Assadova režimu.“

„Přestavíme své ozbrojené síly. Putin na to bude jen zírat, Amerika je silnější než Rusko. Naše ekonomika je 16 větší než ruská ekonomika. Náš politický systém je ve všech ohledech nadřazený té kamarádíčkovské zkorumpované formě kapitalistického systému Ruska,“ řekl Pence, když odpovídal na otázku, jaký má tento republikán důvod věřit tomu, že Putin bude mít k Trump-Pencově administrativě respekt, když nemá žádný respekt k Hillary Clinton ani žádný respekt k Obamovi. „Když jsme to s Donaldem Trumpem sledovali, jak už jsem řekl, co ten mrňavý tyranský vůdce Ruska dělá v Sýrii a v Íránu a na Ukrajině, tak jsme viděli, že je na světovém jevišti silnější než tato administrativa, a to je konstatování bolestného faktu,“ dodal.

Takže to vypadá, jako by budoucí americký viceprezident Pence zastával názory ‚trochu odporující‘ Trumpovým prohlášením.

Jak tento problém nová americká administrativa vyřeší a jak bude Trumpova kampaňová rétorika v souladu s jeho činy, to je závažná otázka.
Zdroj: http://www.globalresearch.ca/trumps-vice-president-mike-pence-wants-war-against-syria-and-russia/5556752

Zdroj: globalresearch.ca