Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl novinářům, o čem byl dopis Vladimira Putina adresovaný zvolenému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi. „Bylo to blahopřejné poselství, ve kterém Putin blahopřál Trumpovi ke zvolení, k vítězství ve volbách. Stručný obsah tohoto poselství jsme zveřejnili," řekl prezidentův mluvčí.


V interview pro Wall Street Journal Trump řekl, že obdržel „moc pěkný" dopis od Putina, a dodal, že v brzké době se uskuteční jejich telefonní rozhovor.

Když odpovídal na otázku, jestli má ruská strana v plánu pozvat Trumpa do Moskvy, Peskov připomněl, že Trump se ještě své prezidentské funkce neujal.

„USA mají prezidenta, s kterým ruská strana spolupracuje," zdůraznil tiskový mluvčí.

Kromě toho podotkl, že nemá žádné informace o plánovaných schůzkách Trumpových zástupců se zástupci Kremlu.

Peskov rovněž zdůraznil, že neslyšel nic o tom, že by Trump zavítal do Moskvy v průběhu předvolební kampaně, a popřel zprávy o údajných kontaktech Trumpova týmu s Kremlem.

„Mluvil jsem o tom, že skutečně jak experti, tak i politologové a pracovníci zahraničních institucí přirozeně udržují pravidelné kontakty s celým spektrem politické elity, je to běžná praxe," zdůraznil Dmitrij Peskov.

Zdroj: sputniknews.com