Letadla vedené USA koalice bombardovala v Sýrii civilní infrastrukturu a zdravotní zařízení, což způsobilo masovou smrt pokojných občanů, praví se v Seznamu válečných zločinů USA a jejich spojenců v Sýrii, který představilo stálé zastupitelství RF při ženevském oddělení OSN. …


10. října 2015 byla například leteckým úderem vedené USA koalice zničena tepelná elektrárna. Bez elektřiny zůstaly téměř všechny městské čtvrti, a také veřejná zařízení včetně nemocnic. 6. prosince 2015 zaútočila letadla koalice na muniční sklad syrské armády v provincii Dajr az-Zaur na východě země. Zahynuli čtyři vojáci vládní armády a 16 jich utrpělo zranění.

15. února 2016 zasadila koalice letecký úder na špitál organizace Lékaři bez hranic v osadě Maaret-en-Nuuman. V důsledku útoku zahynulo 9 lidí, 26 bylo zraněno. Nálet koalice pod vedením USA na osadu Tavhar v provincii Aleppo 19. července způsobil smrt 125 civilistů a zničení několika obytných budov.

29. července zaútočila letadla koalice na osadu El-Gandura 23 km od syrského města Manbidž. Za oběť padli pokojní obyvatelé. Bylo zabito 41 lidí, zničeno několik domů.

Dalších 20 civilistů včetně tří dětí zahynulo v Sýrii po leteckých útocích vedené USA koalice 5. října ve vesnici Sulsana. Zraněno bylo asi 40 obyvatel.

Zdroj:  sputniknews.com