Bývalý vůdce UKIP Nigel Farage řekl v sobotním show Breitbart News, že establishment je v Americe z výhledu na prezidentské vítězství Trumpa „čím dál vyděšenější“. Pan Farage v rozhovoru s šéfredaktorem Breitbart London Raheemem Kassamem rovněž vysvětlil, proč před jeho stranou stojí světlá budoucnost, a vyjádřil obavy kvůli prohlášení londýnského starosty Sadiqa Khana, že imigranti by se asimilovat neměli.


Tento europoslanec za UKIP hlásil, že konference jeho strany v Bournemouth proběhla dobře a řekl, že nově korunovaná vůdkyně strany Diane James byla dobře přijata. Když byl tázán, co teď stranu čeká, poznamenal: „Víte, myslím, že vláda začíná ve snahách o Brexit nějak prokluzovat. Netáhnou tak, aby se to hýbalo, a myslím si, že je tu tedy UKIP, abychom tu práci dokončili.“

Pan Farage si všímal důvodů, proč má strana pro budoucí volby silnou pozici, takový, jako její loajální voličská základna a toho, že Labour party se během vybírání nového vůdce „rozpadá“. S poukazem na to, jak Labouristé zcela zanedbávají polovinu své voličské základny – voličů za ‚Brexit‘ žijících v Severní Anglii – k čemuž tento populární europoslanec konstatoval: „Klíčem k tomu všemu je ‚Brexit‘.“

„Vezme si vláda zpět naše hranice, vezme-li si zpět naše rybářské vody a učiní z nás autenticky svobodnou zemi? Pokud ano, UKIP to mírně oslabí. Pokud selžou, bude UKIP při příštích volbách ještě větší, než kdy byla,“ pokračoval pan Farage.

K tématu republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa řekl bývalý vůdce UKIP panu Kassamovi, že se na koktejl-party předváděl s ikonickou červenou basebolovou čepičkou „Učinit Ameriku opět ohromnou“ a odsuzoval neutuchající mediální zaujetí proti tomuto realitnímu magnátovi.