Ruský prezident Vladimir Putin v telefonním rozhovoru s federální kancléřkou Německa Angelou Merkelovou a prezidentem Franice Francoisem Hollandem obrátil pozornost na provokace Kyjeva, který na začátku srpna odeslal do Ruska skupinu diverzantů, aby vykonala teroristické činy, informovala v úterý tisková služba Kremlu. …


„Vladimir Putin obrátil pozornost partnerů na hrubou provokaci ukrajinské strany, která na začátku srpna odeslala na území Ruské federace skupinu diverzantů, aby vykonala teroristické činy. Sklony Kyjeva k podobným činům škodí minskému procesu a spolupráci v rámci „normandského formátu"," říká zpráva.

Kromě toho strany během rozhovoru zmínily nutnost přijetí opatření na deeskalaci situace na Donbasu a dodržování dohod o stažení těžkých zbraní.

„Zmiňuje se nezbytnost přísného dodržování dohod o zastavení palby a odsunu těžkých zbraní pod dohledem Speciální monitorovací mise OBSE, a také zavedení opatření pro další deeskalaci situace, včetně stažení sil a vytvoření demilitarizovaných zón," říká tisková služba.