Poté, co ministryně spravedlnosti Lorretta Lynch jmenovaná Clintonovou rozvedla do podrobností svůj výpad proti vyšetřování FBI proti Nadaci Clintonů, tak se její ředitel Comey rozhodl předvést svá vlastní ramena a zachránit si tvář, jak hlásí DailyCaller, probíhá několik vyšetřování FBI včetně potenciálních obvinění z korupce proti Nadaci Clintonů, uvádí bývalý vysoký činitel orgánů prosazování zákona. Jak jsme už uvedli prve, a jak činitel USA řekl CNN…


V této době jsou už tři polní kanceláře ve shodě, že by se mělo zahájit vyšetřování, když FBI už obdržela upozornění o podezřelé bankovní aktivitě od cizince, který dával Nadaci Clintonů dary, tvrdí tento činitel.

Činitelé FBI chtěli vyšetřovat, zda došlo k trestnému střetu zájmů mezi ministerstvem zahraničí a Nadací Clintonů během funkčního období Clintonové.

Ale…

Ministerstvo spravedlnosti přezkoumalo domněnky obklopující tuto nadaci před rokem po zveřejnění kontroverzní knihy „Peníze Clintonů“, ale shledalo, že jsou nepodložené a že je nedostatek podkladů k otevření takovéhoto případu.

A tak v důsledku toho…

Činitelé ministerstva spravedlnosti během letošního zasedání provedli kroky, aby zamezili otevření nějakého případu proti nadaci.