Ukrajinské úřady i nadále popírají svůj podíl na přípravě diverzí a teroristických úroků na území Krymu, protože zbabělá pozice jim nedovoluje přiznat se k tomu, co udělaly, prohlásila prokurátorka Krymu Natalja Poklonskaja. „To všechno odpovídá nynější zločinecké tváři ukrajinského vedení. Ještě na samém začátku, kdy přišli k moci cestou státního převratu, ukázali svou tvář, a teď potvrzují svou zbabělou pozici. Nestačí jim odvaha, aby se přiznali k tomu, co udělali", řekla Poklonskaja.


Podle jejích slov ukrajinské úřady potají škodí, a pak se toho zříkají.

„To je tvář vedení, nikoli země, ukrajinský lid je už nesnáší a nebere jako své vedoucí představitele, a proto se bojí, a správně se bojí, protože lid se nedá oklamat, je sice trpělivý, ale trpělivost mu brzy dojde", zdůraznila Poklonskaja.

Podle jejích slov, ani jeden národ nepotřebuje vedoucí představitele-teroristy a vedoucí představitele-vrahy, kteří zabíjejí pokojné občany.

„Zabíjejí vlastní lid na jihovýchodě, jsou připraveni zabíjet vlastní lidi, občany Ukrajiny, u nás na Krymu, kteří si klidně odpočívají a mají radost z toho, že je na Krymu mír a pořádek. To je jejich zbabělá tvář a zbabělá pozice", řekla Poklonskaja.