Společnost MiG varuje Ukrajinu před modernizací stíhaček na bitevní letouny. V přímém přenosu rádia Sputnik vojenský expert Viktor Baraněc vyjádřil názor, že ukrajinský průmysl se chystá k úkolu, na který nemá. Ruská letecká korporace MiG varovala ukrajinský obranný průmysl před pokusy změnit stíhačku MiG-29 na bitevní letoun. O tom se hovoří v komentáři oddělení informační politiky a komunikace s veřejností korporace.


„Ukrajinci fakticky mění stíhačku MiG-29 ne na seriózní bitevní stroj, ale v experimentální bestii, která nejen že u profesionálů vyvolává úsměv, ale stane se i smrtonosnou zbraní, hlavně pro ukrajinské piloty a samotné ozbrojené složky Ukrajiny. V tom i je smysl prohlášení ruské strany. Ukrajinské letectvo má nyní velké problémy: letouny se dlouho opravují a některé stroje již dávno překročily svoji předepsanou životnost. A to je také nebezpečné. Ukrajinci se ale pokoušejí přechytračit okolnosti. Kvůli nedostatku peněz a specialistů se pokoušejí přinutit bojovat MiGy, které mají ve výzbroji," řekl Viktor Baraněc.

Podle jeho slov se Ukrajina vydala na velmi nebezpečnou cestu.

„Jedná se o škodlivou a sebevražednou cestu. A jestli vedení Ukrajiny a ukrajinské armády přemýšlí o kvalitě svého letectva, o tom, aby piloti zůstali živí, tak je třeba překračovat politické ambice a hledět pravdě do očí. A pravda je taková, že jen v Rusku jsou specialisté, kteří jsou schopni s nejvyšší možnou kvalitou provést modernizaci a opravu těchto strojů," řekl vojenský expert.

Zdroj: " target="\\\_blank">snews.com