KLDR obvinila USA, že konají přípravy na biochemickou válku na Korejském poloostrově, v souvislosti s americko-jihokorejským programem boje s biologickými hrozbami JUPITR. Toto prohlášení zástupce Korejské lidové armády, rozšířené z Pchjongjangu, cituje jihokorejská agentura Renhap. „Projekt JUPITR agresívních ozbrojených sil amerického imperialismu je zaměřen na zahájení biochemických bojových akcí v průběhu uchvatitelské války proti Koreji (KLDR)", řekl zástupce armády.


Jedná se o vytvoření v Jižní Koreji biochemické laboratoře, která se má věnovat výzkumu toxických látek, což je podle slov severokorejského zástupce „naprosto nepřípustné".

„Akce amerických imperialistů ještě víc posilují vůli naší armády a lidu k odplatě…Naše armáda je připravena, aby v plné míře čelila jakýmkoli druhům válečných prostředků amerických imperialistů", upozornil zástupce severokorejské armády.

Podle prohlášení amerických armádních činitelů je cílem programu JUPITR (Joint United States Forces Korea Portal and Integrated Threat Recognition — neplést s americko-japonským programem JUPITER) vyvinout nové zařízení, které urychluje a usnadňuje biologickou kontrolu ozbrojených sil USA v Jižní Koreji.