První pozemní zkouška dvou ruských motorů RD-181, jež tvoří první stupeň americké rakety Antares, byla úspěšně dokončena, informuje výrobce motorů společnost Energomaš. „Zkoušky se konaly na startu Středoatlantického regionálního kosmodromu (MARS) ve státě Virginia, trvaly 30 sekund. Všechny motorové systémy pracovaly standardně. Zkušební program byl zcela vyplněn," říká zpráva.


Nyní provede společnost Orbital ATK profouknutí a pročištění motorů od zbytků paliva a vrátí první stupeň rakety do horizontálního korpusu. Později raketu připraví ke startu, aby vyplnila misi OA-7, jež je plánována na tento rok.

Dříve bylo informováno, že první start rakety Antares po havárii v prosinci roku 2014 je naplánován na začátek července. Po havárii raketu modernizovali, konkrétně byly nahrazeny motory AJ26 (modernizovaná verze ruských NK-33), které se používaly dříve, za RD-181. Generální ředitel společnosti Energomaš Igor Arbuzov řekl, že start, jenž je plánovaný na 6. července, bude v mnohém záviset na motorových zkouškách.