Uprostřed rostoucího sociálního neklidu a vyjednávání o zase dalších výkupech z dluhů, co předají řeckou vládu do rukou bank, přišly tento týden pro řeckou ekonomiku určité potenciálně dobré zprávy. Po schůzce Tsiprase s Putinem z tohoto týden hlásí ekatimerini.com, že ministr obrany Panos Kammenos odhalil nové partnerství s ruským výrobcem pušek Kalašnikovem „čímž by byl zažehnán výhled na zavření řeckého obranného průmyslu.“ Má to ale jen jednu malou podmínečku, aby mohl tento program zvyšující růst a vytvářející pracovní místa začít – Evropa musí skončit se svým embargem na Rusko (a skoncovat se svým postavením vazala Washingtonu).


Jak vysvětluje KeepTalkingGreece.com:

Ministr obrany Panos Kammenos s hrdostí oznamuje vstup do řecko-ruského projektu: koprodukce pušek Kalašnikov v továrně Aigio na severním Peloponésu. Výroba však ještě zítra nezačne. 

Začne, jakmile Evropská unie skončí s embargem na Rusko. Jen poté bude moci Řecko usilovat o získání licence k výrobě útočných pušek Kalašnikov.

„Jsme připraveni začít s výrobou Kalašnikovů v Patra, jakmile bude ruské embargo zrušeno,“ řekl Kammenos v úterý večer parlamentní komisi obrany. Řecký obranný průmysl (teď Řecké obranné systémy) budou tyto útočné pušky vyrábět, řekl. Avšak neupřesnil, jestli bude v Řecku probíhat 100% výroby, nebo jen část nebo jen součástky.

Dodal, že „se schválením a certifikací NATO by mohlo Řecko tyto pušky prodávat kterémukoliv členu Severoatlantické aliance.“

Ústní návrh na toto koprodukci byl Ruskem údajně pronesen už před rokem během Kammenosovy návštěvy Moskvy.

Panos Kemmenos dále řekl, že GDS už aktivoval dohody s Indií a GAI už rozšiřuje partnerství s Dassaultem a Lockheed-Martin, přičemž se uvažuje i o partnerství s Egyptem.

Ač je to ‚ohromná‘ zpráva, zatím netajíme dech, jelikož to bude muset odsouhlasit Evropa (tj. vazalské státy Washingtonu) a NATO (US), aby výroba Kalašnikovů pro Rusko probíhala na jejich vlastním trávníku. A tak zase jednou rezignace na suverenitu ve prospěch centralizované unie podvazuje Řecku možnosti volně si nacházet růstové příležitosti.

    Zdroj: zerohedge.com