Assad Al-Zoubi řekl, že ty dvě severokorejské „smrtonosné“ jednotky zvané Chalma-1 a Chalma-2 bojují po boku Syrské armády. Šéf delegace Vysoké vyjednávací komise Syrské opozice (HNC) Assad Al-Zoubi řekl tiskové agentuře TASS, že v konfliktu v Sýrii po boku Syrské armády bojují dvě severokorejské vojenské jednotky. Rovněž řekl, že ty dvě „smrtelně nebezpečné“ severokorejské jednotky se nazývají Chalma-1 a Chalma-2.


Rovněž bylo hlášeno, že tuto informaci s příchodem na syrské mírové rozhovory v ústředí Evropských Spojených národů v Ženevě poskytla i syrská delegace.

OSN zprostředkované rozhovory v Ženevě mají záměr skončit pětiletou zkázonosnou občanskou válku v Sýrii.

V Ženevě se však vyjednávání se syrskou vládou účastní tři delegace syrské opozice: delegace Rijádem podporované Vysoké vyjednávací komise, delegace zformovaná po moskevských a káhirských kolech syrských rozhovorů a delegace zformovaná na letišti Hmeimim.

Tato arabská země nicméně v současnosti dodržuje dohodu o zastavení nepřátelství, která nabyla účinnosti 27. února. Tato dohoda stanovuje zastavení všeho vojenského nepřátelství v Sýrii s výjimkou operací proti teroristické skupině ISIS a militantům k al-Kaiídě přidružené Fronty al-Nusra. 

Tuto dohodu vyjednalo Rusko a Spojené státy. Mnozí však poukazují, že Washington patří k hlavním sponzorům teroristů bojujících proti silám syrské vlády.

Zdroj: southfront.org