Francouzští pěstitelé zeleniny zapálili finanční úřad a jeho budovu a zničili tak vládní zařízení, které je symbolem rostoucí administrativní zátěže a sankcí, které ničí zemědělství. Stovky traktorů a tahačů těchto farmářů se v pátek večer sjely před budovu Zemědělského sociálního pojištění (MSA)ve městě Morlaix (Brittany). Před budovu MSA vysypali hromady neprodaných rajčat a artyčoků, přihodili palety a pneumatiky a celou tu hromadu zapálili. Následně tito farmáři vnikli do daňové kanceláře, a tu zapálili také. Protesty proběhly rovněž i na četných dalších místech, ale zcela zničeny byly jen tyto dvě vládní budovy.


Spolek pěstitelů zeleniny oznámil protestní akce na pátek. Podstata je v tom, že byrokracie už roky ekonomický úpadek a zkázu farmářů ještě ztěžovala neustálými novými regulacemi všeho. Ekonomická situace zemědělství v Evropě byla sankcemi proti Rusku dotlačena vážně až někam za hranu. Zemědělská krize způsobená Obamou až dosud čím dál více zhoršovala situaci příliš mnoha farmářům po celé Evropě, kteří přichází o všechno.

Ekonomická čísla Francie jsou prostě o zkáze. Jediné, co vidíme, je více regulací a nárůst daní k podpoře přerostlé vlády, a to je zvláště ve Francii. Je dost možné, že na jakoukoliv reformu je prostě už moc pozdě, francouzská vláda je totiž zbankrotovaná, což přiznal i její ministr financí Michel Sapin sám.

Francouzská vláda také nemá ani nejmenší ponětí o tom, jak ekonomiku napravit, protože Hollande nepřizná, že socialismus nefunguje. Toho by ani nenapadlo, že samotná vláda je ten problém, natožpak jeho ideologie, jejímuž rozvoji věnoval celý svůj život.

Když je Francie ve spirále smrti, tak už jako tahoun zůstalo jen Německo, ale ruské sankce zabily exporty německých aut a potravin do Ruska, přičemž více než 50% jejich místních správ bankrotuje a jako nezbytnost se ukazuje zase další výkup Ukrajiny z dluhů, ani nemluvě o Řecku.

 

Němečtí daňoví poplatníci nemohou unést tíhu celého kontinentu. To je sice ironie, ale všichni k Německu natahují ruce a vypadá to, že Merkelová se dobrovolně vzdává suverenity ve prospěch Bruselu a v podstatě souhlasí s platbami reparací za obě světové války, jen přelepené nálepkou výkupu z dluhů.

Díváme se na úpadek a pád Evropy, a ten přicházející díky naprosto závadné politice a myšlence na vytvoření jednotné měny bez jednotné vlády – prostě šílené. Saint Jerome řekl, že když se hroutil Řím, tak se Římané pořád ještě chechtali. Teď to ale nevypadá, že by se někdo smál, pokud nepřijde zase nějaký světový pohár, co uchvátí pozornost blbců.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  zerohedge.com reformy.cz