Podle Associated Press uvedlo nakonec FDA, že kuřata prošly testem, který potvrdil přítomnost anorganického arzenu. Po letech zametání problému pod koberec FDA konečně připustilo, že kuřecí maso prodávané v USA obsahuje arzen, rakovinotvornou toxickou chemickou látku. Ale skutečnou otázkou je, odkud tento arzen pochází. Přidává se do krmení kuřatům. Již v roce 2006 zpráva IATP uváděla, že by se lidé měli vyhnout konzumaci amerických kuřat. Odhaduje se, že více než 70 procent všech kuřat v USA je krmeno s přídavkem arzenu. Přidává se do krmení pro rychlejší přibývání na váze a také pro vytvoření zdravě vypadajícího masa kuřat, krůt i prasat.


FDA zjistili, že téměř polovina všech kuřat, která byla testována, absorbovala anorganický arzen, nejtoxičtější formu, v jejich játrech. Na tomto zjištění postavila agentura odůvodnění pro zastavení výroby  Roxarsone, lék přidávaný v podobě arzenu do krmení kuřat. 

The Wall Journal uvádějí:

Agentura uvedla, že v nedávné době provedla studii postavenou na zkoumání 100 kuřat, která odhalila přítomnost anorganického arzenu v játrech kuřat ošetřených 3nitro ve srovnání s kuřaty, které ošetřeny touto látkou nebyly. Prodej těchto ošetřených kuřat byl zastaven počátkem července za účelem změny léčby.

Ale i když byla kuřata obsahující arzen stažena z regálů obchodních domů, FDA stále pokračuje se svou lží – prohlašuje, že arzen je v kuřatech obsažen v tak nízké hladině, že je to bezpečné jíst. To zcela odporuje tomu, že FDA tvrdí, že je arzen karcinogenní, což znamená, že zvyšuje riziko vzniku rakoviny.

Ale co je nejdůležitější pro vás – průmysl to vše tajil po celou dobu, tedy to, že arzen je velmi toxický pro lidské zdraví. Univerzita v Jižní Karolině na katedře enviromentálních zdravotních vědách varují, že arzen spolu s olovem a rtutí, jak je známo, produkují našemu tělu neprospěšné látky, které produkují špatné neurologické účinky při rozvoji plodů nebo také malých dětí. Obecně se uvádí, že arzen je asi 4krát jedovatější než rtuť. 

Studie  zveřejněná v  Journal of American Medical Association říká, že jedinci, kteří konzumují velké množství arzenem zabarvené rýže, mají velké buněčné změny spojené s rozvojem rakoviny.

Mnoho zpráv od té doby potvrdilo, že požití arzenu může vyvolat  Bowenovu nemoc (karcinom skvamózních buněk), invazivní karcinom skvamózních buněk nebo také bazocelulární karcinom kůže. Méně často se objevuje rakovina plic, ledvin, močového měchýře a jater. V Evropě se naštěstí do živočišných krmiv žádné sloučeniny arzenu přidávat nesmí.

Je s podivem, že FDA prohlašuje, že je bezpečné, aby spotřebitelé jedli rakovinotvorný arzen, ale bezová limonáda je nebezpečná! Není to zvláštní?

Zdroj: livingtraditionally.com nih.gov