Syrská arabská armáda (SAA) se svými spojenci pokračuje v protiofenzivě v oblastech zásobovací trasy pro Aleppo držených ISIS. 24. února ‚Tygří síly‘ SAA znovu dobyly vesnici Rasm al-Nafl a postoupily na okraj vesnice al-Kabirah. Tygří síly 25. února pokračovaly v postupu a osvobodily strategické město Khanasser. Protiofenzivu SAA podporuje i Hezbollah a brigáda Liwaa Al-Quds a je pro ni příznačné masivní nasazení dělostřelectva, tanků a bojových letounů. Podle zpráv stejně ale militanti ISIS a Jund al-Aqsa pořád kontrolují asi 7 km této silnice.


Vypadá to, že syrská vláda v této situaci přerušila své hlavní ofenzivní operace ve městě Aleppo. SAA se svými spojenci má však pořád ještě několik možností jak militanty v této oblasti obklíčit.

Ruské letectvo pokračuje s nálety proti ISIS, Frontě Al-Nusra a proti s nimi spjatým organizacím. Ruské válečné letouny za poslední 2 dny provedly 63 misí a zničily 186 teroristických cílů. Mluvčí ministerstva obrany generálmajor Konašenkov uvedl, že jen v provincii Hama bylo zničeno10 teroristických bašt a zneškodněno přes 50 militantů.

Turecký president Recep Tayyip Erdogan 24. února řekl, že síly syrských Kurdů musí být z dohody o zastavení palby mezi válčícími stranami v Sýrii vyloučeny. Připomínáme, že Turecko pokračuje v neustálém ostřelování jednotek kurdské YPG, které bojují v severní Sýrii s teroristy.