Dcera republikánského senátora Johna McCaina Meghan podpořila snahu svého otce snížit autoritu prezidenta Baracka Obamy (Demokratická strana) před volbami ve Spojených státech. Ještě nedozněly v západních médiích komentáře k záchvatům vzteku Baracka Obamy ve chvílích, kdy slyší o Rusku a prezidentovi Vladimiru Putinovi, a dcera republikánského senátora Johna McCaina Meghan označila ruského vůdce za dominantní postavu ve světové politice.


Obama ve srovnání s Putinem nemá dost vůle, aby úspěšně řešil problémy na Blízkém východě, řekla Meghan McCainová.

„Právě teď je Putin dominantní postavou na světové scéně. Ve srovnání s Obamou, i Jimmy Carter vypadá jako Napoleon Bonaparte," cituje slova McCainovy dcery Komsomolskaja Pravda s odkazem na televizní kanál Fox News.

V této souvislosti Meghan McCainová vyzvala Američany, aby věnovali pozornost skutečnosti, že Bílý dům pouze reaguje na zahraniční politiku Moskvy, což je příznakem vůdcovství mezinárodního společenství.

Sám McCain je znám jako ostrý kritik Obamy, stejně jako zastánce konfrontace s Ruskem. Zejména tvrdí, že ruské letecké údery v Sýrii poukazují na nepřítomnost amerického vedení.