Rozhodnutí takových politiků, jako je Angela Merkelová, ohrožují budoucnost evropské civilizace, domnívá se bývalý český prezident Václav Klaus. Píše o tom ve svém článku v německých novinách Die Welt v rámci komentáře situace s uprchlíky v Evropě. „Němci si myslí, že integrace migrantů proběhne bez komplikací. To je velká chyba!" píše politik. Podle jeho slov Němci „se ještě budou divit" — a současně způsobí vážné problémy celé Evropě. Předpoklady politiků v čele s Angelou Merkelovou a Joachimem Gauckem, podle nichž se z migrantů okamžitě stane zainteresovaná, vzdělaná pracovní síla, připravená okamžitě se pustit do práce, jsou absolutně směšné, říká Klaus.


Podle jeho názoru zastánci masového stěhování očividně věří v sílu převýchovy, manipulace a sugesce a chtějí vytvořit „nového člověka". Takové představy považuje Klaus za „téměř dětské".

Bývalý prezident České republiky připomíná, že základní schémata chování vznikají u člověka v raném dětství a nejdůležitější z nich — v rámci rodiny. Pro migranty proces adaptace k evropskému životu bude pomalý a bude trvat nejednu generaci, domnívá se politik. Dále poznamenává, že uprchlíci představují ohrožení vnitřní sounáležitosti společnosti, bez níž nemůže stabilně fungovat.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]