Odborníci z Gallupova ústavu průzkumu veřejného mínění srovnali údaje z období od roku 2003 do roku 2015. Konstatovali, že za 12 let nespokojenost občanů USA s jejich vládou postupně narůstala: v roce 2003 nebylo s vládou spokojeno 30% dotázaných, v roce 2010 už 46% a nyní vidí ve vedení Spojených států „hrozbu pro USA" 49% respondentů. Odborníci zjistili, v čem podle mínění Američanů zapojených do průzkumu spočívá tato hrozba. Zhruba 19% se obává nekontrolovatelného rozšiřování státního aparátu a má za to, že během uvedeného období se objevilo mnoho „zbytečných" zákonů, informuje RIA Novosti.


Čtvrtina respondentů není spokojena s omezováním práv a svobod prostých Američanů. Dalších 12% má za to, že vláda omezuje jejich práva, pokud jde o nošení zbraní, a tak se dostává do rozporu s ústavou USA. 10% Američanů není spokojeno se špehováním tajných služeb a NSA, zbývající — s policií, vysokými daněmi, právy v oblasti zdravotnictví a spoustou migrantů.

Badatelé rovněž zjistili, co v politice upřednostňují ti, komu se současná vláda nelíbí. 65% z nich sympatizuje Republikánské straně a 32% demokratům, kteří prozatím řídí zem v čele s Barackem Obamou.

Zdroj: cz.sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]