Ďábelský plán na destabilizaci Makedonie od náměstkyně ministra zahraničí Victorie Nuland a od US velvyslance v Makedonii Jesse Bailyho a od vůdců makedonské „sociálně demokratické“ opozice Zorana Zajeva a Branko Crvenkovského – které by šlo nazvat „makedonským Arsenijem Jaceňjukem a Petrem Porošenkem“ – vstoupil do kritické fáze s tím, jak členové údajně rozpuštěné Kosovské osvobozenecké armády (UČK) zvýšili své teroristické vpády na území Makedonie z Kosova. Plánem US ministerstva zahraničí a jeho makedonských loutek jako Zajev a Crvenkovski je vytvořit situaci, v níž bude demokraticky zvolená vláda ministerského předsedy Nikoly Grujevského a presidenta Georgy Ivanova svržena v povstání uspořádaném Georgem Sorosem dobře placenými operativci.


Pučističtí spiklenci včetně těch, kteří jsou v Makedonii obecně nazýváni „Sorosity“, doufají, že nezávisle smýšlející makedonskou vládu nahradí jinou takovou, co zruší projekt plynovodu Turecký proud, který je konstruován k přepravě zemního plynu přes Turecko, Řecko, Makedonii, Srbsko a Maďarsko do Střední Evropy, a také s Řeckem, Evropskou Unií a s NATO vyjedná ukončení použití názvu „Makedonie“ pro tento národ, takže Makedonii zajistí rychlou cestu do EU a do NATO; čímž ukojí touhu albánských nacionalistů v Albánii a v Kosovu po tom, aby regiony s albánskou většinou v Makedonii mohly být od této země odtrženy a připojeny k „Velké Albánii.“

Tím, co představuje největší hrozbu územní a politické integrity Makedonie, je vzestup albánského nacionalistického iredentismu podél křehkých kosovo-albánských hranic. Prvním projevem těchto potíží podél hranice byl dubnový útok 40 ozbrojených mužů s insigniemi údajně už nezákonné UČK na pohraniční postavení Makedonské policie u Gošince. K této akci došlo souběžně s tím, jak kosovský ministr zahraničí Hashim Thaci, bývalý vůdce UČK, navzdory hrozbám srbských úřadů, že jej uvězní kvůli v roce 2007 vzneseným obviněním z terorismu, navštíví Bělehrad, aby se zúčastnil „Sorosity“ organizované konference. Zatčení kosovského ministra zahraničí by připravilo pro NATO a EU scénu pro konfrontaci se Srbskem, dalším kriticky důležitým partnerem nejen pro plynovod Turecký proud, nýbrž i pro Čínou financovanou Balkánskou železnici jako součást projektu Hedvábné stezky, která propojí řecký přístav Pireus s Budapeští přes Makedonii a Srbsko.

9. května byli střelci, kteří před tím do Makedonie vnikli z Kosova, konfrontováni s Makedonskou policií při proti-teroristické operaci u pohraničního města Kumanovo. Mezi podezřelými teroristy UČK a policií vypukla přestřelka. V následné bitvě bylo zabito šest makedonských policistů a neznámý počet albánských teroristů.

Útok obnovené UČK na makedonské pohraniční postavení u Gošince, při němž byli makedonští policisté drženi jako rukojmí, než se albánští nájezdníci vrátili do Kosova, a poslední vpád UČK do Kumarova by nebyly možné, aniž by o tom nevěděl vojenský protektor Kosova NATO, které operuje ze své největší vojenské základny v Kosovu v Camp Bondsteel.

V roce 2001, když síly UČK spojené s albánskými nacionalisty v Makedonii z Národní osvobozenecké armády Makedonie (NLA) bojovaly s makedonskými vládními silami ve městě Aračinovo v Makedonii, byly síly US soukromé vojenské firmy Military Profesional Resources Inc. (MPRI) zapojené na obou stranách. MPRI pomáhala NLA a spolu s tím radila i Makedonské armádě. Věří se, že MPRI NLA předávala makedonské národně bezpečnostní informace před útokem UČK a NLA na Aračinovo. V Dohodě z Ochridu udělila Makedonie ve snaze uchránit se před přelitím násilností z válkou rozervaného Kosova a Bosny do obecně mírové Makedonie svému albánskému obyvatelstvu štědrou autonomii. Dohoda z Ochridu je teď v nebezpečí, jelikož destabilizující síly Nuland a Sorose zvyšují svůj tlak na vládu ve Skopji.

Jako kdyby ho k tomu „Sorositští“ páni navedli, řekl vůdce albánských nacionalistů Koco Danaj v Tiraně, že za incident z Kumanova může Grujevski, kterého Danaj srovnával s Adolfem Hitlerem. Danaj je vůdcem skupiny albánských nacionalistů zvané „Platforma za přirozenou Albánii“, která je rozprostřená v Albánii, Kosovu, Černé hoře a v Makedonii a chce vytvořit „Velkou Albánii.“ Danaj naznačil, že má spojence v Prištině, Skopji a v Ulcinji, kde ta poslední je hlavní albánské centrum v Černé hoře, a ti, že jsou připraveni Velkou Albánii zřídit.

Danaj ve snaze Grujevského zastrašit, řekl: „Grujevskij krvavě skončí.“ Danaj Grujevského varoval před pokusy potlačovat zahraniční albánské teroristické aktivity v Makedonii. Členové UČK chycení policií v Kumanovu ve skutečnosti podle Grujevského plánovali série teroristických útoků na vládní zařízení ve Skopji a v dalších obytných centrech Makedonie.

Spolu s tím, jak Danaj vyhrožoval Makedonii z Albánie, tedy z členského státu NATO, tak bosenští muslimové uspořádali přehlídku nově oživené nacistické divize Waffen SS Handzar v hlavním městě srbské provincie Sandžak s převahou muslimů Novi Pazar. Bosňáci se rozhodli k uspořádání své parády znovu vzkříšení nacismu na evropský den vítězství na 9. května. Tento krok se podobá parádám neonacistických divizí Waffen SS vedených v Litvě, Estonsku a Lotyšsku, jejichž smyslem bylo pobouřit v těchto zemích etnické Rusy. Vojska bosňáckých Waffen SS byla rozpoznatelná podle jejich zelených uniforem s červenými fezy a patřila k nejzuřivějším Hitlerovým bojovníkům, a tak ti Bosňáci pochodující na den vítězství v Novem Pazaru měli na sobě ty samé uniformy. Bosňáčtí muslimové ze Sandžaku a jejich stejně smýšlející kolegové v Bosně Hercegovině, v Černé hoře a v Makedonii převážně upřednostňují zřízení balkánského islamistického kalifátu pro bosňácké muslimy a Albánce.

Zajev Crvenkovski a „Sorosité“ využívají propuknutí násilí v makedonských regionech s albánskou většinou ke snahám o odtržení současné vládní politické strany Albánců Demokratické unie pro integraci (DUI) jako menšího koaličního partnera vládní strany ministerského předsedy Grujevského VMRO DPMNE od této koalice.

Problémy v albánských regionech Makedonie přichází po násilných protivládních demonstracích ve Skopji, které sem zaseli „Sorosité“. Zajev a Crvenkovski využívají jako demonstračního tématu proti vládě nepodložených obvinění, že Grujevského vláda odposlouchávala telefonní hovory 20 000 Makedonců. Při tom zahraniční tisk převážně ignoruje fakt, že k provádění tak masivního dohledu mají kapacitu jen US Agentura národní bezpečnosti a jejich britští a němečtí partneři. Zůstává tu tedy otázka, kdo poskytl makedonské opozici nahrané konverzace Grujevského a dalších vůdců vlády s opozičními vůdci? Vysoká úroveň těchto odposlechů vylučuje makedonskou zpravodajskou službu.

K opozici vůči Grujevského vládě se přidaly dvě hlavní Sorosem financované mediální organizace v Makedonii, televizní sítě „Telma“ a „24 Vesti“. Ty pomáhaly s rozdmycháváním těch nedávných násilných protestů namířených proti vládě na Makedonském náměstí v centru Skopje, při těchto demonstracích došlo na straně policistů ke 36 ze 40 všech zraněních v potyčkách před ústředím vlády ve Skopii. Jedna z vůdců Sociální demokracie a spojenec Zajeva a Crvenkovského Radmila Šekerinska byla svědkem, jak se v kavárně poblíž dějiště protestů vydávají protestujícím instrukce, aby násilně vnikali do vládních budov. Crvenkovski a Zajev otevřeně volali po lidovém povstání proti makedonské vládě. Rádio svobodná Evropa pod Sorosovým vlivem neustále shazovalo počty policistů zraněných „Sorositskými“ buřiči a pominulo reportáže o agitaci zvnějšku stojící za těmito bouřemi.

Je tu ale ta dobrá zpráva, že Makedonci všech životních drah a etnického původu, stejně Slované i Albánci, muslimové zrovna tak jako pravoslavní, jsou si dobře vědomi vlivu „Sorositů“ za propuknutím těchto násilností ve své zemi, a jsou ochotni se proti tomu postavit. Pro Sorose a jeho agitátory uvnitř makedonské opozice a na US ambasádě ve Skopji nebude Makedonie tak snadná procházka, jako byla Ukrajina.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: strategic-culture.org